Με την Υποπρόξενο της Μ. Βρετανίας συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας

Με την Υποπρόξενο της Μ. Βρετανίας συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το Brexit και η διαβίωση & ασφάλεια των Βρετανών που κατοικούν μόνιμα ή επισκέπτονται την Κέρκυρα

19
Σεπτεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση με την Υποπρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας, Charlie Pikoula, είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, η νέα Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αντιπεριφερειάρχη:

«Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι πιθανές επιπτώσεις από το επικείμενο BREXIT και τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν, ιδιαίτερα στο Τομέα του Τουρισμού.

Έγινε ειδική αναφορά για τα θέματα της διαβίωσης και της ασφάλειας των Βρετανών τουριστών – επισκεπτών, καθώς και των 10.000 περίπου Βρετανών πολιτών που διαμένουν μόνιμα στην Κέρκυρα. 

Συζητήθηκε η έως τώρα άριστη συνεργασία των δύο θεσμών και εκφράστηκε η θέληση και των δύο για τη συνέχιση της προσπάθειας και την παροχή συντονισμένων υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών προς τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού. 

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε η ανάγκη μόνιμης αεροπορικής σύνδεσης Κέρκυρας – Μ. Βρετανίας, καθ’ όλο το έτος, με σκοπό τη διευκόλυνση των Βρετανών κατοίκων που διαμένουν μόνιμα στο νησί, των επισκεπτών, των φοιτητών μας κ.α., συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην ανάπτυξη του τουρισμού στο Νησί μας.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η από κοινού προσπάθεια για την έναρξη των απαιτούμενων διαδικασιών.
 
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα».