Ο Αλ. Αυλωνίτης για την ηρωική αυτοθυσία του Κώστα Γεωργάκη

Ο Αλ. Αυλωνίτης για την ηρωική αυτοθυσία του Κώστα Γεωργάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη συμπλήρωση 49 ετών από την αυτοθυσία του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Κώστα Γεωργάκη στις 19 Σεπτεμβρίου του 1970,

19
Σεπτεμβρίου / 2019

ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είσαι στην ίδια λαμπάδα τη μια τ’ αναστάσιμο φως κι ο επιτάφιος θρήνος μας», λέει ο ποιητής μας Νικηφόρος Βρεττάκος για την ηρωική πράξη του Κώστα Γεωργάκη που συγκλόνισε τη δημοκρατική Ευρώπη και συντάραξε τα θεμέλια του σκοταδιστικού τυραννικού καθεστώτος των Συνταγματαρχών στη χώρα μας.
 
49 χρόνια πέρασαν από την εκδήλωση ηρωϊσμου του Κώστα Γεωργάκη ο οποίος θυσίασε την ίδια του, τη ζωή του πλάι στον αγώνα των Ελλήνων και αποτελεί χρέος όλων μας, το παράδειγμα του, τα ιδεώδη που πρέσβευε, την αυταπάρνηση του, το ζήλο του για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αρχές και αξίες διαχρονικές, να τις περιφρουρήσουμε με τις πράξεις μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Πολύ περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες περιόδους όπου οι οικονομικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη, τροφοδοτούν ακροδεξιά αντανακλαστικά και ολοκληρωτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.
 
Ο Κώστας Γεωργάκης, τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου έξω από το Παλάτσο Ντουκάλε «φωταγωγήθηκε ως έθνος» με το συμβολισμό της πράξεώς του να μας δείχνει το δρόμο για την εδραίωση με ποιοτικά χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας μας και του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος».