«Διαπλεκόμενα συμφέροντα θέλουν να καταστρέψουν τη Ζάκυνθο», λέει ο Δήμαρχος του νησιού

«Διαπλεκόμενα συμφέροντα θέλουν να καταστρέψουν τη Ζάκυνθο», λέει ο Δήμαρχος του νησιού

Νικήτας Αρετάκης: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του φέτος με τις φωτιές στη Ζάκυνθο. Μιλάμε για οργανωμένο σύστημα. Πιστεύω ότι επειδή το νησί έχει μια άνοδο τουριστικά, κάποιοι προσπαθούν να το καταστρέψουν»

18
Σεπτεμβρίου / 2019

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Βαρύτατες καταγγελίες έκανε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, με αφορμή την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο νησί του Ιονίου.

Ο κος Αρετάκης μίλησε στο protothema.gr κάνοντας λόγο για διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία θέλουν να καταστρέψουν τη Ζάκυνθο προς όφελός τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τουλάχιστον 10.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στις τελευταίες πυρκαγιές στο νησί.

Ο δήμαρχος της Ζακύνθου εκτιμά ότι εκείνοι που θέλουν την καταστροφή των δασικών εκτάσεων του νησιού το κάνουν επειδή το νησί έχει μια ανοδική πορεία στον τουρισμό.

Μάλιστα εξήγησε ότι οι φωτιές μπαίνουν σε επιλεγμένα σημεία ενισχύοντας όλους εκείνους που μιλούν για εμπρησμό.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Αρετάκης επισήμανε:

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του φέτος με τις φωτιές στη Ζάκυνθο. Μιλάμε για οργανωμένο σύστημα. Πιστεύω ότι επειδή το νησί έχει μια άνοδο τουριστικά, κάποιοι προσπαθούν να το καταστρέψουν.

Είναι επιλεγμένες οι θέσεις που βάζουν φωτιές αλλά και οι ώρες. Εδώ μιλάμε για εμπρησμούς και όχι για τυχαίες φωτιές. Υπάρχουν αντιπαλότητες και διαπλεκόμενα συμφέροντα. Φέτος το καλοκαίρι έγιναν πολλές φωτιές στη Ζάκυνθο αλλά οι δύο ήταν οι πιο καταστροφικές. Μάλιστα για την τελευταία μπορώ να πω ότι εξαιτίας της είχαμε μεγάλη οικολογική καταστροφή».


Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο ήταν εκείνη που ξέσπασε σε δασική έκταση στα χωριά Κερί και Αγαλάς, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το μέτωπο της φωτιάς μαινόταν ανεξέλεγκτο για πολλές ώρες εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στο Ιόνιο Πέλαγος. Το Κερί και ο Αγαλάς εκκενώθηκαν και αποφεύχθηκαν ανθρώπινες απώλειες.