Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολύ θετικά τα μηνύματα για τον Φαίακα από τα πρώτα φιλικά

Χάντμπολ
26 Αυγούστου 2019 / 15:16
Σπύρος Πίκουλας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΔΕΣΣΑ. Σε Θεσσαλονίκη και Έδεσσα βρέθηκε ο Φαίακας 23 και 24 Αυγούστου για να δώσει φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας

και μάλιστα με δυνατές ομάδες, τις οποίες θα βρει απέναντί του στο πρωτάθλημα της Handball Premier. Ήταν παιχνίδια από τα οποία ο Νίκος Ριγανάς ήθελε να δει πράγματα που περιμένει από τους παίκτες του και παράλληλα θα βοηθήσουν την ομάδα να «μονταριστεί» και να βρει τους αυτοματισμούς της, ενόψει πρωταθλήματος, αφού έκανε πολλές μεταγραφικές κινήσεις και χρειάζεται χρόνο για να «δέσει».
Τρεις αγώνες σε λιγότερο από 24 ώρες για τον Φαίακα, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά τα πρώτα συμπεράσματα βγήκαν. Την πρώτη μέρα νίκησε τον ΠΑΟΚ με 31-26, μια ομάδα που έκανε μερική ανανέωση, αλλά είναι στις τρεις κορυφαίες της Ελλάδας. Σημασία βέβαια δεν έχει το σκορ, αλλά η παρουσία της ομάδας και κατά πόσο υπάρχει αφομοίωση όσων έχουν δουλέψει οι παίκτες στις προπονήσεις. Την επομένη ο Φαίακας έπαιξε το μεσημέρι με τον Ολυμπιακό, από τον οποίον έχασε με 10-7, έχοντας απέναντί του τον κορυφαίο Κερκυραίο χαντμπολίστα Κώστα Τσιλιμπάρη. Το απόγευμα φάνηκε η κούραση από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και στο φιλικό με τον Αερωπό, έχασε με οκτώ γκολ διαφορά.
Πολλά τα θετικά μηνύματα, παρόλα αυτά υπήρξαν κομμάτια στα οποία η ομάδα χρειάζεται ακόμα δουλειά και έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σε τέσσερις εβδομάδες. Όλα δείχνουν ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο και θα είναι έτοιμη για τη φετινή πρόκληση.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια