Επιστολή Μπιάνγκη στον Υπ. Εσωτερικών για το προσωπικό των νεοσύστατων δήμων

Επιστολή Μπιάνγκη στον Υπ. Εσωτερικών για το προσωπικό των νεοσύστατων δήμων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης

13
Aυγούστου / 2019

εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών των τριών νεοσύστατων Δήμων που προέκυψαν από την διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας καθώς και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την κατανομή του προσωπικού σ’ αυτούς, καθώς οι αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την κατάρτιση των μεταβατικών Ο.Ε.Υ. των νέων Δήμων έρχονται σε αντίθεση με τις έγκαιρες και έγκυρες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας για την κατανομή του προσωπικού στους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) υποχρεώνοντας έντεκα εργαζόμενους, διαφόρων ειδικοτήτων, να μετακινηθούν σε Δήμο πέραν της προτίμησής τους.
Συμμεριζόμενος τόσο το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για την εφαρμογή και εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας για την κατάρτιση των μεταβατικών Ο.Ε.Υ., όσο και την ανησυχία των νέων δημοτικών αρχών του νησιού για την επάρκεια των δομών που θα κληθούν να διαχειριστούν, ο βουλευτής κ. Δημήτρης Μπιάγκης ζήτησε την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα στους νέους δήμους να προσλάβουν έστω και την ύστατη ώρα το απαραίτητο και κατάλληλο μόνιμο προσωπικό για την επαρκή στελέχωσή τους.
Κλείνοντας και με δεδομένο  ότι οι διαδικασίες πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού θα καθυστερήσουν, ζήτησε απο τον κ. Υπουργό  να  μελετήσει ακόμα και τη δυνατότητα της διοικητικής υποστήριξης των νέων δήμων, σε ένα μεταβατικό στάδιο, από τον Κεντρικό Δήμο της Κέρκυρας, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια των νέων δομών.