Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Μια... ενδεκάδα αλλοδαπών με mini bus «ρήμαζε» επιχειρήσεις

Ζάκυνθος
07 Αυγούστου 2019 / 12:44

Όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονταν σε διαδοχικές υποθέσεις κλοπών προϊόντων από εμπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Αργασίου στη Ζάκυνθο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, συμμορία  έντεκα αλλοδαπών, από 18 έως 43 ετών, η οποία είχε «ρημάξει» τις εμπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Αργασίου στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της ΓΕ.Π.Α.Δ.Ι.Ν., οι έντεκα αλλοδαποί εντοπίστηκαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, το απόγευμα της Τρίτης 6 Αυγούστου, καθώς όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονταν σε διαδοχικές υποθέσεις κλοπών προϊόντων από εμπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Αργασίου στη Ζάκυνθο.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση του τρόπου δράσης τους, οι συλληφθέντες κινούμενοι με Ι.Χ. λεωφορείο (mini bus), προσποιούνταν τους πελάτες και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν προϊόντα.

Μέχρι στιγμής η δράσης τους εντοπίζεται σε κλοπές από κατάστημα τουριστικών ειδών, από σούπερ μάρκετ και σε μία ακόμη περίπτωση απόπειρας σε κατάστημα πώλησης οινοπνευματωδών. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει, τα οποία επιστράφηκαν τους ιδιοκτήτες τους. 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν πλήθος αντικειμένων, για τα οποία ερευνάται το νόμιμο της κατοχής, καθώς και το όχημα με το οποίο κινούνταν.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις.

Οι έντεκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.