Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα Διαπόντια στο επίκεντρο της συνάντησης Υδραίου - Παναγιωτόπουλου

Μερόπη Υδραίου
05 Αυγούστου 2019 / 12:11

ΑΘΗΝΑ. Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε η Μερόπη Υδραίου, με τη συζήτηση ν΄ αφορά θέματα των Διαποντίων Νήσων

Για την καθοριστική σημασία που έχουν τα Διαπόντια Νησιά και για τον ιδιαίτερο γεωπολιτικό ρόλο τους, συζήτησαν -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και η νέα Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, στη συνάντησή τους, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το οποίο απέστειλε η κα Υδραίου, στις προτεραιότητες της νέας Δημάρχου είναι να καλυφθούν οι ανάγκες της δημόσιας Υγείας στα Διαπόντια και γι' αυτό θα καταθέσει επίσημο αίτημα προς τα Υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας.

Επί λέξει το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε η νέα δήμαρχος Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, συζητήθηκε η καθοριστική σημασία που έχουν τα Διαπόντια Νησιά και ο γεωπολιτικός τους ρόλος.

Η κ. Μερόπη Υδραίου θα καταθέσει, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, επίσημο αίτημα προς τα Υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας για να καλυφθούν οι ανάγκες της δημόσιας υγείας στα Διαπόντια Νησιά  ακόμα και με την τοποθέτηση στρατιωτικών γιατρών μέχρι την δέουσα αντιμετώπιση του ζητήματος».