Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Fast track ανάθεση αποκομιδής, ζητά η Υδραίου από δήμαρχο & υπ. Εσωτερικών

Απορρίμματα
29 Ιουλίου 2019 / 13:46

Πρωτοβουλία-πρόταση της νέας δημάρχου για κατ΄εξαίρεση ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων με συνοπτική διαδικασία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το νησί να αντιμετωπίζει για μία ακόμα φορά σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους, αφού δεν προχώρησε ο μεγάλος διαγωνισμός για την αποκομιδή τους, η νέα δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ανέλαβε πρωτοβουλία να προτείνει προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο την κατάθεση αιτήματος στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων για την κατ΄ εξαίρεση έγκριση διάθεσης του απαιτούμενου ποσού για την ανάθεση της αποκομιδής με συνοπτική διαδικασία, μέχρι την υπογραφή της εκκρεμούς σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξεδωσε, η Μερόπη Υδραίου  έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Κ. Νικολούζο, με την οποίαν του ζητά να υποβάλλει το αίτημα, επικαλούμενος τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.

Η κ. Υδραίου έθεσε το ζήτημα και στον Υπουργό Εσωτερικών, τον οποίο και ενημέρωσε για την εικόνα αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στο νησί αφού ο διαγωνισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων παραμένει σε εκκρεμότητα και ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα, με ίδια μέσα, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Σε δήλωση της, η κ.Υδραίου τονίζει:
«Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες λύσεις.
Η πρόταση που κατέθεσα είναι ρεαλιστική και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Θα πρέπει να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες ανάθεσης του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και να υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο. Υπάρχει η πολιτική βούληση από το Υπουργείο Εσωτερικών και πρέπει να υποβληθεί άμεσα αίτημα από το Δήμο προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων».