Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικάζεται στην Ηγουμενίτσα η ανθρωποκτονία στο Αλευροπάρι Κερκύρας

ανθρωποκτονία
23 Ιουλίου 2019 / 13:09

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 62χρονος κατηγορούμενος, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα την 56χρονη σύζυγο του μετά από καυγά. Συνήγορος υπεράσπισης είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Δικάζεται για δεύτερη μέρα στο Μικτό Ορκωτό Ηγουμενίτσας η υπόθεση ανθρωποκτονίας στο Αλευροπάρι της νότιας Κέρκυρας, τον Μάρτιο του 2018. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 62χρονος κατηγορούμενος, πυροβόλησε και τραυμάτισε θάνασιμα την 56χρονη σύζυγο του μετά από καυγά. Συνήγορος υπεράσπισης είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.
Η υπεράσπιση προσδοκά σε ελαφρυντικά της ποινής, επικαλούμενη τις συνθήκες που τον οδήγησαν στην "κακιά στιγμή" όπως είπε ο κατηγορούμενος. Επεισοδιακή η αναφορά στις σχέσεις του ζευγαριού προκάλεσε την αντίδραση φίλων της εκλιπούσας, την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας και την αποβολή τους από την αίθουσα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enimerosi.com η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (9.3.2018) όταν ο 62χρονος πρώην αστυνομικός, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα την 56χρονη γυναίκα του.

Σύμφωνα με πηγές του οικείου περιβάλλοντος, η άτυχη γυναίκα είχε βγει το προηγούμενο βράδυ με τις φίλες της για να γιορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας.

Όταν γύρισε στο σπίτι, ακολούθησε καυγάς που κατέληξε στον θανάσιμο πυροβολισμό. Ο 62χρονος πρώην αστυνομικός, μετά την πράξη του, παραδόθηκε στην αστυνομία.

Η 56χρονη Α.Κ. είχε δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο, το ίδιο και ο 62χρονος. Μάλιστα ένα από τα δύο παιδιά της, που κατοικούσε στον πάνω όροφο, ακούγοντας τους πυροβολισμούς, σκαρφάλωσε με σκάλα στο μπαλκόνι του σπιτιού και έσπασε το τζάμι για να μπει μέσα, όπου βρήκε τη μητέρα του νεκρή. 
Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται.