Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα απλό στυλό το όργανο του φρικτού φονικού στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Ανθρωποκτονία
01 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:56
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο δράστης διακατεχόταν από εμμονές ότι θέλουν να του κάνουν «μάγια»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα απλό πλαστικό στυλό ήταν το όργανο του εγκλήματος στο αποτρόπαιο φονικό στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας που έκοψε βίαια το νήμα της ζωής της 63χρονης ασθενούς. Αυτό απεφάνθη από την επιτόπια αυτοψία ο Ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του τραγικού συμβάντος.

Ο 45χρονος ψυχασθενής, το βράδυ της Πέμπτης, σε παραληρηματική κατάσταση, επιτέθηκε στη γυναίκα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κρεβάτι της στο θάλαμο του Νοσοκομείου, χωρίς να έχει προϋπάρξει κάποιο επεισόδιο.

Μέσα σε λίγα λεπτά, της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στην περιοχή της καρωτίδας και η γυναίκα έσβησε πολύ γρήγορα από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο 45χρονος συνέχισε να της επιτίθεται στο πρόσωπο και τα μάτια της. Πληροφορίες της "Ε" αναφέρουν ότι ο δράστης διακατεχόταν από εμμονή ότι θα του κάνουν «μάγια».

Τη σκέπασε

Στη συνέχεια τη σκέπασε με το σεντόνι της και έφυγε από τον θάλαμο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης δεν ακούστηκε απολύτως καμία φωνή, γι' αυτό και το συμβάν δεν έγινε αντιληπτό, παρά μόνον όταν ένας άλλος ασθενής είδε το καταματωμένο σεντόνι και κάλεσε τους νοσηλευτές. 

Όταν αργότερα δέχθηκε ερωτήσεις από τον Ιατροδικαστή και την Αστυνομία, ο 45χρονος δράστης φαινόταν να μην θυμάται τι έχει κάνει. Μόλις του έδειξαν  ωστόσο τη νεκρή γυναίκα, άρχισε σιγά σιγά να ανακαλεί στη μνήμη του τα γεγονότα.

Από την ώρα που ειδοποιήθηκε, πέντε λεπτά πριν από τις δέκα το βράδυ, η αστυνομία συλλέγει καταθέσεις από το προσωπικό και τους ασθενείς στο πλαίσιο της προανάκρισης. Ο δράστης έχει συλληφθεί και κρατείται απομονωμένος στην Ψυχιατρική Κλινική.

Ερωτήματα

Το συγκλονιστικό συμβάν που "πάγωσε" όλη την κοινωνία θέτει αμείλικτα ερωτήματα - όχι βέβαια για τον ασθενή, αλλά για το σύστημα Υγείας γενικά και το Νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Ε" στην Κλινική εκείνο το βράδυ υπήρχαν δύο νοσηλευτές στη βάρδια, για συνολικά 12 νοσηλευόμενους. 

Οι συνθήκες του τραγικού φονικού θα είναι το αντικείμενο της ΕΔΕ που διατάσσεται από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαντώ Εγγλεζοπούλου.

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.