Πέθανε ο Κερκυραίος συνθέτης Νίκος Λαβράνος

Πέθανε ο Κερκυραίος συνθέτης Νίκος Λαβράνος

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 σε ηλικία 86 ετών ο συνθέτης Νίκος Λαβράνος. Ένας σημαντικός μουσικός, συνθέτης και μαέστρος

22
Ιουλίου / 2019

με καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό του οποίου τη μουσική και τα τραγούδια έχουμε χιλιοτραγουδίσει και συνεχίζουμε να αγαπάμε πάρα πολύ, όπως η μεγάλη επιτυχία «Για Πάντα Μαζί» με τον Γιάννη Πάριο σε στίχους Δημήτρη Ιατρόπουλου.
Στο πλάι του πάντα η αγαπημένη του σύζυγος και τραγουδίστρια Μίλλη Καραλή, με την οποία εκτός από τη πορεία στη ζωή, μοιράστηκε μια πορεία στη μουσική.
Συντετριμμένη η σύζυγος μετά τον χαμό του, αποχαιρέτησε τον Νίκο Λαβράνο μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook κάνοντας μια συγκινητική ανάρτηση: «Νίκο μου... Ακριβέ μου... Αγαπημένε μου σύντροφε στη ζωή και στο υπέροχο ταξίδι μας στη μουσικη! Πως να πω το αντιο; Ο κόσμος άδειασε...Πόνος και θλίψη απύθμενη...
Τωρα σιωπη... Καλο ταξιδι αγαπημενε μου!»


Ο Νίκος Λαβράνος ξεκίνησε την καριέρα του στην ορχήστρα που έφτιαξε ο αδελφός του Γεράσιμος Λαβράνος παίζοντας κυρίως κρουστά. Χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο “Νίκος Σκέμπρης” όταν το 1971 συνεργαζόταν δισκογραφικά με τον Γιάννη Πουλόπουλο. Ο Νίκος Λαβράνος έγραψε τραγούδια κυρίως για την σύζυγο του Μίλλη Καραλή ενώ έγραψε τραγούδια και για άλλους τραγουδιστές όπως η Μούσχουρη, η Μαρινέλλα, ο Δάκης, η Μοσχολιού, ο Αδαμαντίδης, ο Άγγελος Διονυσίου, ο Καλατζής, η Γαλάνη, ο Βοσκόπουλος, ο Πάριος και άλλοι. Τα δύο αδέλφια κατάγονταν από την Κέρκυρα.