Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωματείο τουριστικών πούλμαν: «Όργιο άγρας πελατών στο λιμάνι της Κέρκυρας!»

Λιμάνι Κέρκυρας
17 Ιουλίου 2019 / 11:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Υποσαχάρεια Αφρική και όχι Ευρωπαϊκή χώρα» θυμίζουν οι πρακτικές ορισμένων επιχειρηματιών στο λιμάνι της Κέρκυρας, υπογραμμίζει το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας.

Οι πρακτικές αυτές, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, λειτουργούν σε βάρος των τουριστικών γραφείων, των τουριστικών πούλμαν, των επαγγελματιών γύρω από το Λιμάνι, το Μαντούκι, τη Σπηλιά και την πόλη. Οι ιδιοκτήτες πούλμαν καταλογίζουν το μεγάλο μέρος της ευθύνης στον ΟΛΚΕ και στη δημοτική αρχή και προειδοποιούν ότι εξετάζουνι κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.

Συγεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στο Λιμάνι επιβεβαιώσαμε τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στον επιβατικό σταθμό και στον χώρο, τα οποία αναφέραμε στον Πρόεδρο του ΟΛΚΕ και στο ΔΣ του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα:
1. Σε μία πρωτοφανή και τριτοκοσμική κατάσταση, που εξευτελίζει την Κέρκυρα, διαδραματίζεται όργιο άγρας πελατών, από την οποία αποκομίζουν παράνομα και ακούραστα μεγάλα κέρδη οι επιτήδειοι σε βάρος του τουρισμού αλλά και των τουριστικών γραφείων, που είναι από τον Νόμο αρμόδια για την οργάνωση των εκδρομών. Οι καπάτσοι, κάτω από την μύτη των υπευθύνων, που θα έπρεπε να φροντίζουν για την τήρηση της νομιμότητας, υποκλέπτουν το έργο των τουριστικών γραφείων, των τουριστικών πούλμαν, των επαγγελματιών γύρω από το Λιμάνι, του Μαντουκιού, της Σπηλιάς και της πόλης, με πρακτικές που θυμίζουν περιοχή της υποσαχάρειας Αφρικής και όχι Ευρωπαϊκής χώρας.

2. Στο τεράστιο πολιτικό και οικονομικό ζήτημα της δρομολόγησης των 20 ανοικτών τύπων πούλμαν (2 σε όλη την Ελλάδα σε αντίστοιχα με την Κέρκυρα νησιά), αποτέλεσμα και των συντονισμένων ενεργειών της διαπλοκής (η οποία προσποιείται ότι δεν κατάλαβε τα ξεκάθαρα μηνύματα των Πολιτών στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές...), μεγάλη ευθύνη έχει και ο ΟΛΚΕ διότι η αποδοχή εκ μέρους τους να υπάρχει αφετηρία εντός του χώρου δίνει στα εκατοντάδες, καθημερινά αυτά δρομολόγια τη δυνατότητα να είναι βιώσιμα (σε βάρος της πόλης που πνίγεται και των επαγγελματιών) λόγω της προνομιακής τους θέσης σε συνδυασμό με την άγρα πελατών.

Εκτός από τον διασυρμό της Κέρκυρας και του τουρισμού μας (κατά τα άλλα διαμαρτυρόμαστε που δεν πάει καλά…), θύμα των απίστευτων μεθοδεύσεων είναι πρωτίστως τα τουριστικά γραφεία, από τα οποία υποκλέπτεται χωρίς ντροπή το έργο τους, έχοντας βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα… Μαζί με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, για να γίνει ακόμη πιο φανερό το οξύ πολιτικό πρόβλημα της Κέρκυρας, που έγινε μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια των 'ευαίσθητων προθύμων' και που προέρχεται από τις δράσεις ομάδων, που έχουν και κάποια από τα χαρακτηριστικά της παράγκας, εξετάζουμε και κάθε άλλο νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των Μελών μας και του Κλάδου μας.

Καλούμε κάθε υπεύθυνο θεσμικό παράγοντα και κάθε ενεργό Πολίτη που αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει να βοηθήσει αυτή την κρίσιμη περίοδο για να αποκατασταθεί η κανονικότητα και η νομιμότητα στην Κέρκυρα, πριν υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το ήδη σοβαρότατα τραυματισμένο νησί μας.

Ο Πρόεδρος Τσαγκάρης Νίκος
Ο Γραμματέας Τσιριγώτης Σπύρος