Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μερόπη Υδραίου: Tο εργοστάσιο απορριμμάτων θα λειτουργήσει επί δημαρχίας μου

Σκουπίδια
13 Ιουλίου 2019 / 13:17

«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: άμεση δημοπράτηση για το εργοστάσιο, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο»

Αντιδρώντας σε τηλεοπτικές δηλώσεις του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου, ότι η νέα δήμαρχος επιδιώκει να καθυστερήσει τη δημοπράτηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, η Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ανάξια διάψευσης τα όσα ψευδή ανέφερε ο κ.Νικολούζος.
Προφανώς ο απερχόμενος δήμαρχος είναι πλήρως ενταγμένος στην πινακοθήκη των ανθρώπων του χθες, όλων αυτών που πήγαν την Κέρκυρα πίσω και αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες.

Ξεκάθαρα και κατηγορηματικά:
1ον) Εργάζομαι στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της διαδικασίας δημοπράτησης του εργοστασίου. Μόνο ένας άφρων θα επέλεγε να ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή και να βυθίσει την Κέρκυρα στο απόλυτο αδιέξοδο.
2ον) Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών την έθεσα τόσο προς τον πρώην Υπουργό κ.Φάμελλο όσο και προς το μελετητή. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.
3ον) Στην παρουσίαση του προγράμματος μας, στο Δημοτικό Θέατρο, είχα μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας του εργοστασίου ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης μας κ. Καλόγερος ψήφισε υπέρ της αποδοχής χρηματοδότησης στο ΣΥΔΙΣΑ.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν και να αποδεχθούν όλοι είναι ότι η Κέρκυρα εξέλεξε μια Νέα Δήμαρχο που είναι υπεύθυνη και όχι ανεύθυνη όπως κάποιοι άλλoι κατά το παρελθόν. Πιστεύει στις πρακτικές και ρεαλιστικές λύσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές.
Aυτό απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που μας στήριξε και η οποία προέρχεται από ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα.

Θα είμαι η Δήμαρχος που θα ολοκληρώσει και θα λειτουργήσει το νέο εργοστάσιο απορριμμάτων.
Με υπευθυνότητα, σχέδιο, σκληρή και διαρκή προσπάθεια, αρχίζουμε δουλειά από την 1η Σεπτεμβρίου για να βγάλουμε την Κέρκυρα από τα αδιέξοδα που την οδήγησαν οι άνθρωποι του χθες».