Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυξημένες κατά 1,66% oι αφίξεις τον Ιούνιο στη Ρόδο! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport

ΡΟΔΙΑΚΗ
11 Ιουλίου 2019 / 07:25

Με μικρή αύξηση που πλησίασε το 2% «έκλεισε» ο Ιούνιος στη Ρόδο όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece για το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

ΡΟΔΟΣ. Το ακριβές ποσοστό της αύξησης έφτασε το 1,66% καθώς το μήνα που πέρασε,  ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο συνολικά 410.182 τουρίστες έναντι 403.497 τον ίδιο μήνα πέρσι. Δηλαδή,  φέτος τον Ιούνιο είχαμε περίπου 7.000 περισσότερους τουρίστες.
Από τα αναλυτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και μετά από σύγκριση με τα στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα, διαπιστώνεται ότι η πρώτη πεντάδα των τουριστικών αγορών του νησιού μας δεν έχει διαφοροποιηθεί και αποτελείται από τις χώρες Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία και Ρωσία.
Εντούτοις,  αύξηση κατέγραψαν μόνο οι τρεις πρώτες ενώ οι υπόλοιπες δύο σημείωσαν μείωση. Όσο για την υπόλοιπη δεκάδα την αποτελούν οι χώρες Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία και Τσεχία. Πέρσι τον ίδιο μήνα,  τις υπόλοιπες πέντε θέσεις είχαν καταλάβει οι χώρες Ιταλία, Ισραήλ, Τσεχία, Δανία και Νορβηγία.
Επίσης,  αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος με περισσότερους τουρίστες εξυπηρετήθηκαν στο αεροδρόμιο λιγότερα αεροσκάφη ενώ πέρσι με λιγότερους τουρίστες τα αεροσκάφη ήταν περισσότερα.
Αυτό φαίνεται από την καταγραφή της κίνησης αεροσκαφών καθώς ο φετινός Ιούνιος υπολείπεται από τον περσινό κατά 35 κινήσεις αεροσκαφών ( άφιξη και αναχώρηση). Σύμφωνα με τα στοιχεία,  τον Ιούνιο του 2019 σημειώθηκαν 4.971 κινήσεις αεροσκαφών ( άφιξη και αναχώρηση) ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι 5.006 κινήσεις αεροσκαφών ( άφιξη και αναχώρηση).
Τα στοιχεία της τουριστικής κίνησης αποτυπώνουν αυτό ακριβώς που αποτελούσε την εκτίμηση πολλών τουριστικών παραγόντων σύμφωνα με την οποία το 2019 δεν θα είναι μία εύκολη χρονιά, λόγω διαφόρων καταστάσεων και συνθηκών.
Πάντως Βρετανία και Γερμανία παραμένουν οι δύο μεγαλύτερες αγορές για τη Ρόδο, ενώ η τρίτη, η αγορά της Σουηδίας απέχει μακράν από αυτές. Και οι δύο πρώτες μαζί πλησιάζουν το 1/3 των συνολικών αφίξεων του μήνα, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικές είναι για τον προορισμό μας.
Τέλος,  από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι η κίνηση από τη Γαλλία κατέγραψε μείωση , από την Ιταλία και το Ισραήλ κινήθηκε στα περσινά επίπεδα, από τη Νορβηγία σημείωσε αύξηση, από τη Τσεχία και τη Δανία μείωση, ενώ οι αγορές της Φιλανδίας και της Ολλανδίας παρέμειναν επίσης στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.
Αύξηση σημείωσε η κίνηση από την Αυστρία και το Βέλγιο, πτώση από την Ελβετία, τη Λιθουανία και την Ουγγαρία και τέλος από τη Σλοβακία κυμάνθηκε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.