Κέρκυρα και σινεμά, η ημερίδα στις 27 Σεπτεμβρίου

Κέρκυρα και σινεμά, η ημερίδα στις 27 Σεπτεμβρίου

Το βραβείο της Κέρκυρας ως του φιλικότερου ευρωπαϊκού προορισμού για γυρίσει κάποιος ταινία, μπροστά από τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που επισκέφτηκαν το νησί

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ραντεβού δόθηκε για την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα. Η ημερίδα/workshop, που προγραμματίζεται να γίνει στοχεύει στο πρώτο βήμα της οργάνωσης των τοπικών θεσμών και της οικονομίας ώστε να είναι φιλικοί και χρήσιμοι σε όποιον θα επέλεγε την Κέρκυρα για να γυρίσει μια ταινία, μικρή ή μεγαλύτερη, διαφημιστικό κλπ.

26
Ιουνίου / 2019

Την Τρίτη τα βράδυ έγινε μια ακόμα συνάντηση ανάμεσα στα στελέχη του αρμόδιου Γραφείου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των ανθρώπων της πρωτοβουλίας που έφεραν αυτούς τους ανθρώπους στην Κέρκυρα σε συνεργασία με τον Δήμο. Τώρα η δ/ντρια και η συντονίστρια του Γραφείου του ΕΚΚ, Β. Βέργου & Στ. Γερωνυμάκη θα πρέπει να συνεργαστούν με απερχόμενες και νέες τοπικές Αρχές και τους εκπροσώπους Φορέων για την οργάνωση της ημερίδας, με σκοπό την σύσταση εδώ Γραφείου υποστήριξης των κινηματογραφικών παραγωγών. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Β. Καββαδίας και Δ. Γκερέκου, ο προϊστάμενος του Γραφείου του ΕΟΤ, Κ. Τσουμάνης, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Ι.Π., Θ. Ευσταθίου, ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων, Μπ. Βούλγαρης, ο εκπρόσωπος του HATTA, Β. Κοντός, ο επανεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος, Χρ. Σκούρτης και ως οικοδεσπότες τα στελέχη του Corfu tourism άει-forum, Τάκης Αναγνωστάκος και Γ. Κατσαΐτης. Στην συνάντηση ήταν να βρεθεί και η εκλεγμένη δήμαρχος Μ. Υδραίου, που ατυχώς ακύρωσε την παρουσία της βρισκόμενη στην Αθήνα λόγω καθυστέρησης της πτήσης επιστροφής.