Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποια ονόματα στάλθηκαν στην Κουμουνδούρου για το κερκυραϊκό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
07 Ιουνίου 2019 / 19:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έως τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Εx officio θα βρίσκονται σε αυτό οι εν ενεργεία βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης. Πέραν αυτών, μεταξύ των προτάσεων της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ο συντονιστής της νομαρχιακής Τάσος Τόμπρος και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κρητικός (ο οποίος αρχικώς το διεύψευδε, αλλά σε δεύτερο χρόνο προτάθηκε από τη βάση και αποδέχθηκε). Δυνατά "παίζει" ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Αλέκος Μιχαλάς αλλά και ο πρώην δήμαρχος, δικηγόρος Αλέκος Αυλωνίτης.
Για τη θέση της δεύτερης γυναίκας, η συζήτηση είχε περιστραφεί γύρω από το όνομα της Νικολέτας Πανδή, για την οποία όμως υπάρχει το κώλυμα του ασυμβίβαστου, ως ενεργεία χωρική αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας. Τελικά η δεύτερη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η Μυρτώ Αλεξάκη, υπάλληλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση ανήκει στην κεντρική εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο.