Ποια ονόματα στάλθηκαν στην Κουμουνδούρου για το κερκυραϊκό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ποια ονόματα στάλθηκαν στην Κουμουνδούρου για το κερκυραϊκό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έως τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

07
Ιουνίου / 2019

Εx officio θα βρίσκονται σε αυτό οι εν ενεργεία βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης. Πέραν αυτών, μεταξύ των προτάσεων της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ο συντονιστής της νομαρχιακής Τάσος Τόμπρος και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κρητικός (ο οποίος αρχικώς το διεύψευδε, αλλά σε δεύτερο χρόνο προτάθηκε από τη βάση και αποδέχθηκε). Δυνατά "παίζει" ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Αλέκος Μιχαλάς αλλά και ο πρώην δήμαρχος, δικηγόρος Αλέκος Αυλωνίτης.
Για τη θέση της δεύτερης γυναίκας, η συζήτηση είχε περιστραφεί γύρω από το όνομα της Νικολέτας Πανδή, για την οποία όμως υπάρχει το κώλυμα του ασυμβίβαστου, ως ενεργεία χωρική αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας. Τελικά η δεύτερη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η Μυρτώ Αλεξάκη, υπάλληλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση ανήκει στην κεντρική εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο.