Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός εκλογών πολλά τοπικά συμβούλια: Επιστολή διαμαρτυρίας από την Περίθεια

αυτοδιοικητικές εκλογές
19 Μαΐου 2019 / 07:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αρκετά τοπικά συμβούλια της Κέρκυρας, δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, λόγω παραλείψεων.

Τα 17 τοπικά συμβούλια υπέβαλαν αιτήσεις θεραπείας, οι οποίες απορρίφθηκαν. Από την κοινότητα Περίθειας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, η υποψήφια Μαρία Μπολέτση, η οποία ήταν αυτή που κατέθεσε την αίτηση στο Πρωτοδικείο, μας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση:

Η επιστολή διαμαρτυρίας 


Εν έτει 2019 για την διαδικασία που ελέγχθηκαν οι συνδυασμοί για τα τοπικά συμβούλια στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας σαν συμμετέχουσα υποψήφια κοινοτική σύμβουλος έχω να καταθέσω τα παρακάτω: Στην δική μου περίπτωση θα αναφερθώ που θεωρώ ότι το δικαστήριο αλλά και η διαδικασία παραλαβής διακαιολογητικών του Πρωτοδικείου με αδίκησε πάρα πολύ,μπορώ να πω αδικαιολόγητα. Το Σάββατο στις 4.5.2019 στις 16.30 παράδωσα παρουσία μαρτύρων τα έγγραφα που απαιτούνταν για την συμμετοχή του συνδυασμού μου στο αρμόδιο γραφείο. Ο υπεύθυνος παραλαβής πήρε το φάκελο μου και τον κράτησε 45 λεπτά για προέλεγχο...Βγήκε στο διάδρομο και με κάλεσε να συμπληρώσω κάποια στοιχεία που διέφυγαν της προσοχής μου και στην συνέχεια με ενημέρωσε ότι όλα εντάξει και ότι κράτησε το τηλέφωνο μου παρουσία γραμματέας Ε. για να με διορθώσει σε ότι αλλο τυπικό παρουσιαζόταν.Ωστόσο και εξαιτίας της απειρίας μου στα εκλογικά ζητήματα,κατειλημμένη από άγχος, τηλεφώνησα ξανά γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής και ρώτησα αν είναι όλα εντάξει με τα έγγραφα μου μιας και προλάβαινα ακόμη να ταξιδέψω μέχρι την πόλη για να συμπληρώσω ότι έλειπε. Με διαβεβαίωσαν ότι είναι όλα εντάξει άλλη μια φορά. Έγινε και ειδική συζήτηση για το λογότυπο κι έτσι την συζήτηση θυμούνται κι οι δύο πλευρές.

Στην ακυρωτική απόφαση της Δευτέρας λόγω παράλειψης μίας υπογραφής έπεσα από τα σύννεφα αφού η ίδια είχα ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ. και ΕΙΧΑ ΑΦΉΣΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ και ΕΊΧΑ ΞΑΝΑΤΗΛΕΦΩΝΉΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΉΣ. ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΊΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΑΝΑΦΈΡΩ ΌΤΙ ΕΊΧΕ ΠΑΡΑΠΟΙΉΣΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΆΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ.ΕΤΣΙ ΑΠΌ "ΜΠΟΛΕΤΣΗ " με ειχαν βαφτίσει "ΓΚΟΛΕΤΣΗ".

Ως άμεση αντίδραση κατέθεσα προτάσεις μέσω του δικηγόρου μου,για να συζητηθεί την Πέμπτη το αίτημα μου για επούλωση και θεραπεία της αίτησης μας για συμμετοχή στις εκλογές. Το δικαστήριο έγινε μέσα σε 4 λεπτά με εξέταση μάρτυρα. Μπροστά στα μάτια του κοινού και των νομικών συμβούλων ξεπετάχτηκαν πάνω από δέκα πανομοιότυπες υποθέσεις. Η απόφαση χθες Παρασκευή έλεγε ότι απορρίφθηκε το αίτημα μας. Το γεγονός ότι τα χωριά μένουν χωρίς τοπικά συμβούλια ,χωρίς άτομα που θα βοηθήσουν,να ξεπεραστεί η κρίση των τελευταίων ετών ,θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία αλλά και στην ποιότητα ζωής.Θεωρώ ΚΆΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ οφείλει και πρέπει να παρέμβει έτσι ώστε να μην υπάρξει πολιτικό κόστος σε καμία πλευρά.Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ανεξάρτητα τοπικά συμβούλια που σκοπό έχουν να βελτιωθεί η εικόνα ερήμωσης της περιοχής μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συγχωριανούς μας, που έχουν κυριολεκτικά σπάσει τα τηλέφωνα να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες, να μας συμπαρασταθούν. Θέλω να υποσχεθώ εγώ προσωπικά ότι θα αγωνίζομαι από οποιαδήποτε θέση για το χωριό μου και θα χρησιμοποιήσω αυτήν την αγάπη που εισέπραξα από χθες ως κινητήρια δύναμη για το καλό της Δημοκρατίας, για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να σταματήσουν οι σπόροι διχόνοιας να φυτρώνουν σε αυτόν τον τόπο. Καλή ψήφο την Κυριακή σε όλους.  

ΜΑΡΊΑ ΜΠΟΛΕΤΣΗ