Συναντήσεις του συνδυασμού «Κέρκυρα 180˚» με παραγωγικούς φορείς

Συναντήσεις του συνδυασμού «Κέρκυρα 180˚» με παραγωγικούς φορείς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά συναντήσεων με φορείς έχει ξεκινήσει η κίνηση Κέρκυρα 180˚ με σκοπό την συνεργασία στον ολιστικό σχεδιασμό λύσεων για τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

16
Μαΐου / 2019

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 9/5 αντιπροσωπεία της κίνησης επισκέφθηκε το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων και συζήτησε μαζί τους χωροταξικές και άλλες προτάσεις/λύσεις για τη διατήρηση της ιστορικής ταυτότητας της Παλαιάς πόλης της Κέρκυρας αλλά και των οικισμών της υπαίθρου με γνώμονα την άνετη και βιώσιμη ζωή των κατοίκων. 

Ακολούθησε συνάντηση, την Παρασκευή 10/05, με το 16ο περιφερειακό τμήμα Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος όπου συζητήθηκε και αναλύθηκε η οικονομική διαχείριση του Δήμου, οι αναπτυξιακές δράσεις που μπορεί να αναλάβει η νέα δημοτική αρχή όπως και την οικονομική διάσταση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμάτων. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που υπάρχουν στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας. Τέλος αναφέρθηκε η ανύπαρκτη συνεργασία με την απερχόμενη δημοτική αρχή με αποκλειστική ευθύνης της τελευταίας και ο στόχος της παράταξης μας για στενή συνεργασία με τον εν λόγω επιστημονικό φορέα καθώς και με τους υπόλοιπους φορείς.

Την Τρίτη 14/05 αντιπροσωπεία της κίνησης συναντήθηκε με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας όπου συζητήθηκαν προτάσεις και λύσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση του νησιού και του τουριστικού προϊόντος καθώς και χρόνια προβλήματα που επηρεάζουν την Κέρκυρα.
Παράλληλα με τα παραπάνω πήρε μέρος η συνάντηση με την Ομοσπονδία Κρίκετ όπου αναλύθηκαν τα θέματα των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μια συνεργασία ανάμεσα στην ομοσπονδία και τον Δήμο στο τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας. Την Τετάρτη 15/05 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν προτάσεις και λύσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση του νησιού και του τουριστικού προϊόντος.
 
Κέρκυρα 180° 
Υπέρ-κομματική και αδέσμευτη κίνηση πολιτών
bit.ly/kerkyra180