Πανκερκυραϊκοί αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων

Πανκερκυραϊκοί αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου, η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας, ο ΔΟΠΑΠ Κέρκυρας και η ΠΙΝ υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας, σ

14
Μαΐου / 2019

υνδιοργανώνουν Αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων στο Εθνικό στάδιο Κέρκυρας. Αγώνες που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά των σχολείων να δείξουν τις ικανότητές τους στον στίβο, μέσα από τους οποίους οι προπονητές έχουν ξεχωρίσει ταλέντα, που στη πορεία έχουν διακριθεί τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό, όπως η  Κωνσταντίνα Ρωμαίου.
Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων τα αγωνίσματα θα είναι: για μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού (μόνο): 50μ. -  600μ. -  μήκος και για μαθητές Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξης (μόνο): 60μ. -  1.000μ. – μήκος – ύψος – σφαιροβολία
Στους δρόμους 50μ. και 60μ. θα προκριθούν για τον τελικό οι 12 καλύτερες επιδόσεις για τις 2 τελικές σειρές. Στο άλμα εις μήκος και στη σφαιροβολία (3kg) θα αγωνιστούν με δύο προσπάθειες, ενώ το ύψος θα ξεκινήσει από το 1μ. και θα ανεβαίνει ανά 5εκ.
Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μία ώρα πριν το αγώνισμα και κάθε μαθητής μπορεί να πάρει μέρος σε ένα αγώνισμα. Θα συμμετέχουν αυτοί που είναι υγιείς και εφόσον συμμετέχουν στο μάθημα της φυσικής αγωγής, είναι υποχρεωτική η πιστοποίηση της υγείας τους με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους, χωρίς ξεχωριστή βεβαίωση. Θα απονεμηθούν κύπελλο (στον νικητή), μετάλλιο-δίπλωμα (σε 2ο και 3ο) και διπλώματα στους έξι πρώτους, καθώς και στα σχολεία.
Καθήκοντα τεχνικού υπεύθυνου αγώνων εκτελεί ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, Νίκος Μόσχος.

Σπύρος Πίκουλας