Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καινοτόμο πρόγραμμα του EMΠ για την ανάπτυξη του τουρισμού σε Σύμη, Xάλκη, Kάσο και Kαστελόριζο!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
14 Μαΐου 2019 / 08:04

ΡΟΔΟΣ. Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για Αειφόρο Ανάπτυξη σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της χώρας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ, θα υλοποιήσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με επικεφαλής του φιλόδοξου αυτού προγράμματος τη συμπατριώτισσά μας κ. Τώνια Μοροπούλου, η οποία πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά.

Στα Δωδεκάνησα, η πρόταση αφορά τα νησιά Χάλκη, Σύμη, Καστελόριζο και Κάσο και ήδη ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, αποδέχθηκε την πρόταση της κ. Τ. Μοροπούλου για συμμετοχή στο πρόγραμμα, αντιλαμβανόμενος την τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης του νησιού.
Βασικός στόχος της πρότασης είναι ο σχεδιασμός της αειφόρου ανάπτυξης με τουριστικές περιοχές, ώστε να προσανατολιστεί σε αυτές το υπάρχον τουριστικό ρεύμα με πόλους έλξης τουριστικούς πόρους και προϊόντα, που θα προκύψουν από την αναβάθμιση του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος και από την ανάπτυξη και αξιοποίησή του μέσω εφαρμογών ΤΠΕ.
«Η εκδήλωση του ενδιαφέροντος μας σε μια τέτοια προοπτική για τον τόπο μας ήταν άμεση και πλέον αναμένουμε την συνεργασία του Δήμου μας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπό την επίβλεψη της προέδρου αντιπροσωπείας, καθηγήτριας Ε.Μ.Π. και επιστημονικά υπεύθυνης του ερευνητικού έργου ΑΕΙ, Τώνιας Μοροπούλου»
Πηγή:www.dimokratiki.gr