Το 7ο Γυμνάσιο φιλοξενεί σχολεία από την Ιταλία, Πολωνία και Λετονία

Το 7ο Γυμνάσιο φιλοξενεί  σχολεία από την Ιταλία, Πολωνία και Λετονία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 7ο Γυμνάσιο υποδέχεται στην Κέρκυρα τα σχολεία της σύμπραξης ΚΑ2 Erasmus+. Τα σχολεία

06
Μαΐου / 2019

προέρχονται από τις πόλεις Velez-Malaga Ισπανίας, Cioia del Colle Ιταλίας, Inowroclaw Πολωνίας, Daugavpils Λετονίας. Το θέμα της σύμπραξης είναι: Πολιτιστικό μωσαϊκό της Ευρώπης: επιρροές και αλληλεπιδράσεις στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, και υλοποιείται κατά τη διετία 2017-2019.
Οι φιλοξενούμενοι είναι συνολικά 22 άτομα (13 μαθητές και 9 καθηγητές).
Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, οι οποίοι έχουν ήδη φιλοξενηθεί από αντίστοιχες οικογένειες μαθητών των 4 σχολείων.
Οι φιλοξενούμενοι μαθητές και καθηγητές βρίσκονται στην Κέρκυρα από τις 4 έως 9 Μαΐου, στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Αθήνα από 9 έως 11 Μαΐου, με τη συνοδεία καθηγητών της ομάδας Erasmus+ του σχολείου μας. Το πρόγραμμα φιλοξενίας στην Κέρκυρα περιλαβάνει επισκέψεις και ξεναγήσεις στην Παλιά πόλη, στα Μουσεία και σε ενδιαφέρουσες περιοχές του νησιού.
Επίσης περιλαμβάνει εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες των μαθητών και καθηγητών σχετικών με το θέμα του προγράμματος, τα οποία θα γίνουν στο χώρο του σχολείου μας.
Με τις ανταλλαγές επισκέψεων και φιλοξενίας τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ προωθούν στην πράξη την αλληλογνωριμία των νέων της Ευρώπης, με στόχο οι ευρωπαίοι πολίτες του μέλλοντος να αποκτήσουν συνείδηση της κοινής ευρωπαικής τους ταυτότητας.

Ελένη Κορωνάκη