Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλεφωνικές απάτες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο

απάτες
25 Απριλίου 2019 / 09:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τηλεφωνικές απάτες έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε περιοχές της Κέρκυρας και της Ζακύνθου, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας Γ. Κωνστάντης.

όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας Γ. Κωνστάντης. Συγκεκριμένα, άτομο που ισχυρίστηκε ότι ήταν γνωστός γιατρός επικοινώνησε  με φαρμακεία, ζητώντας χρηματικά ποσά για την ενίσχυση προσωπικού του προβλήματος ή συγγενικού του προσώπου, Σε δύο περιπτώσεις στη Ζάκυνθο, κατάφερε να αποσπάσει χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση στην Κέρκυρα, η προσπάθεια δεν έφερε αποτέλεσμα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, εφιστά την προσοχή στους πολίτες, έτσι ώστε να μην καταβάλλουν χρήματα και να μην πείθονται από πρόσωπα που επικλούνται ότι είναι γνωστοί τους, χωρίς προηγουμένως να το έχουν διασταυρώσει.
Οι τηλεφωνικές απάτες είναι ένα φαινόμενο που εχει παρατηρηθεί σε διάφορες περιοχές και με διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα για δήθεν τροχαία ατυχήματα. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές.