Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

΄Μεταγραφή΄ Σωτήρη Καζιάνη στην παράταξη της Μερόπης Υδραίου (video)

Μερόπη Υδραίου
22 Απριλίου 2019 / 11:30

Οκτώ νέοι υποψήφιοι και μήνυμα συνεργασίας

για το ψηφοδέλτιο της 'Κερκυραίων Δήμος'. Μεταξύ αυτών, ο Σωτήρης Καζιάνης, προερχόμενος από τη δημοτική πλειοψηφία του κ. Νικολούζου, νυν πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας. Είναι η πρώτη 'μεταγραφή' που ανακοινώνεται επισήμως, ενώ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν θα είναι η μόνη. Να σημειωθεί ο ο κ. Καζιάνης, πριν την ανακοίνωση της προσχώρησης στην παράταξη της κ. Υδραίου, έθεσε στην διάθεση του δημάρχου την παραίτησή του, για λόγους ευθιξίας, χωρίς να αποκλείει την παραμονή του στις υπηρεσίες του δήμου, αν κρίνεται αναγκαίο.
Παρουσιάζοντάς τον η κ. Υδραίου, τον χαρακτήρισε άνθρωπο «ήπιο, συναινετικό,  που κάνει σήμερα τη δική του υπέρβαση» 

Πριν περάσει στην παρουσίαση των νέων υποψηφίων, η κ. Υδραίου διευκρίνισε ότι σήμερα η παράταξη εκπέμπει μήνυμα ενότητας και ανανέωσης. 
‘’Είμαστε η παράταξη που εκφράζει το πλειοψηφικό αίτημα για μια Νέα Αρχή. Η παράταξη της ενότητας και της συνεργασίας όλων των ικανών και δημιουργικών πολιτών.
Το δικό μας μήνυμα είναι ένα θετικό μήνυμα για την επόμενη μέρα, αποτυπώνεται στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, ότι και αν ψήφιζαν κατά το παρελθόν, όποια επιλογή και αν κάνουν στις εκλογές για την κεντρική πολιτική σκηνή. Τους καλούμε να έρθουν κοντά μας. Γιατί βάζουμε πρώτα απ’ όλα την Κέρκυρα, τα προβλήματα και τις ανάγκες που δεν έχουν χρώμα και κόμμα.
Ο Νέος Δήμος πρέπει να σηματοδοτήσει μια Νέα Αρχή σε όλα τα επίπεδα. Με υπερβάσεις, με συνένωση δυνάμεων, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.’’




Οι οκτώ νέοι υποψήφιοι

Η κ. Υδραίου παρουσίασε 8  νέους υποψηφίους:

Σωτήρης Καζιάνης ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης,  ήπιος, συναινετικός που κάνει τη δική του υπέρβαση επιλέγοντας να είναι υποψήφιος με την παράταξη μας ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ-Νέα Αρχή. Δημοτικός σύμβουλος , Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας, ο οποίος προσέφερε με όλες του τις δυνάμεις στην καλυτέρευση της λειτουργίας και την αναβάθμιση των υποδομών του Οργανισμού αυτού, όσο και την στήριξη του προσωπικού και των ευαίσθητων ομάδων που αφορά. Το μήνυμα που στέλνουμε όλοι μας είναι η ανάγκη για ενότητα και συνεργασία χωρίς ιδεολογικά και μικροπολιτικά προσχώματα.

Κωνσταντίνος Κωστάλης, ένας νέος άνθρωπος που είναι μαζί μας από την πρώτη στιγμή δημιουργίας αυτής της παράταξης, καθηγητής Μαθηματικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα οικονομικά, έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια μαθηματικών και παιδαγωγικών θεμάτων ενώ είναι και συγγραφέας βιβλίου μαθηματικών για την Α΄ Γυμνασίου. Άνθρωπος με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ”, Πρόεδρος του Α.Ο ΓΟΥΒΙΩΝ, Γενικός γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου Γουβιών, Γενικός Γραμματέας  στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Γουβιών και μέλος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Δημ. Σχολείου Κέρκυρας.

Μαριάνθη- Ανίτα Ρέβη, μια επιτυχημένη επαγγελματίας που εκφράζει την Κέρκυρα της δημιουργίας. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Κέρκυρας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής του. Είναι η πρώτη φορά που θέτει υποψηφιότητα και βγαίνει στον αυτοδιοικητικό στίβο, είναι από τους ανθρώπους που χρειαζόμαστε στο Νέο Δήμο, με φρέσκιες ιδέες, όρεξη για δουλειά και δημιουργικό πνεύμα, ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να κάνουν την Κέρκυρα καλύτερη.

Χριστίνα Ρεπούλιου, ξεναγός, ενώνει και αυτή της δυνάμεις της μαζί μας για μια Νέα Αρχή. Η Χριστίνα αποφοίτησε από τη Σχολή Ξεναγών το 1997 κι έκτοτε εργάζεται ως διπλωματούχος ξεναγός στα Γερμανικά και Αγγλικά. Είναι μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας της οποίας έχει διατελέσει Γραμματέας ,Αντιπρόεδρος και εκλέκτορας για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών(Π.Ο.ΞΕΝ). Άνθρωπος με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες, ιδρυτικό  μέλος του Κέντρου Ανακύκλωσης των Λιαπάδων και μητέρα τριών παιδιών.
 
Αγγελική Σαγιά είναι καθηγήτρια Αγγλικών και ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών από το 1994. Γέννημα-θρέμμα της Κέρκυρας και άνθρωπος που έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση του εθελοντισμού και της προσφοράς, οργανώνει και συμμετέχει ενεργά στα 'Μαθήματα Ζωής', παραδίδοντας δωρεάν μαθήματα σε παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Έχει το σθένος και την αποφασιστικότητα να αλλάξει μαζί μας όλα όσα μας πληγώνουν, να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο και πιο όμορφο.

Κατερίνα Τσιλιμπάρη, ελεύθερη επαγγελματίας, αυτοδημιούργητη, είναι ένας ακόμα ικανός και δημιουργικός άνθρωπος που θα δώσει μαζί μας αυτή τη μάχη για να κάνει μια Νέα Αρχή ο Δήμος μας. Είναι επαγγελματίας στο  χώρο της εστίασης στη δημοτική ενότητα Παλαιοκαστριτών. Η παρουσία της μας τιμά, όπως μας τιμά η παρουσία και η στήριξη όλων των ανθρώπων της εργασίας, της βιοπάλης και της ευαισθησίας απέναντι στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Νίκος Λαβράνος, συνταξιούχος, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος κοντά στο δημότη και τα προβλήματά του και έχει διατελέσει Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος το δημοτικό διαμέρισμα Καναλίων. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ  του πολιτιστικού Συλλόγου «Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης» ενώ υπήρξε και υπεύθυνος των ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας στον επαγγελματικό του βίο.

Γεωργία Κασφίκη, παντρεμένη με δύο παιδιά  και μόνιμος κάτοικος Γαστουρίου. Υπήρξε πολλά χρόνια στο Σώμα Ελλήνων Οδηγών. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Ήταν επί μια 20ετια υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στη συνέχεια απασχολήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/νησου & Ιονίων Νήσων και από το 2013 εργάζεται στο Πταισματοδικείο Κέρκυρας.  Ασχολείται με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου του Γατουρίου και είναι μέλος της ομάδας παραδοσιακών χορών Γαστουρίου. Μια γυναίκα με συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου της,  με ομαδικό πνεύμα και διάθεση προσφοράς.
Κλείνοντας άλλη μια παρουσίαση η Μερόπη Υδραίου είπε «Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη, για να χτίσουμε το Νέο Δήμο με αισιοδοξία. Με μια δυνατή ομάδα. Με τη δύναμη των προγραμματικών μας προτάσεων. Με χαμόγελο και ανοιχτή καρδιά προς όλους τους συνδημότες μας. Όλοι μαζί έχουμε αποφασίσει να κάνουμε ναι Νέα Αρχή, με αγάπη για τον τόπο μας.»