Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η καλύτερη άμυνα έφερε μόλις 2 ήττες και τον τίτλο

Κρόνος Αργυράδων
18 Απριλίου 2019 / 18:26
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις περισσότερες φορές τα στατιστικά στον αθλητισμό λένε την αλήθεια, όμως υπάρχει πάντα και η εξαίρεση του κανόνα.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και την πανηγυρική άνοδο του Κρόνου στη Football League, να δούμε τα δικά του στατιστικά και κατά πόσο αυτά ταιριάζουν με την επιτυχία.
Λένε ότι πρωταθλήματα παίρνουν οι καλές άμυνες και αυτό συνέβη και με τον Κρόνο. Η ομάδα των Αργυράδων δέχθηκε μόλις 9 γκολ σε 24 αγώνες και ήταν σίγουρα το μεγάλο όπλο της ομάδας. Μάλιστα ήταν η δεύτερη καλύτερη άμυνα στους οκτώ ομίλους της Γ΄ Εθνικής, μόνο ο Ιαλυσός Ρόδου που δέχθηκε 7 τέρματα είχε καλύτερη. Ο Κρόνος είχε έναν ανίκητο Σήφη Ζάχο κάτω από τα δοκάρια, αλλά και τέτοια αμυντική λειτουργία που δεν μπορούσε με τίποτα να καμφθεί. Η καλύτερη άμυνα στον όμιλο, με τον Θεσπρωτό να ακολουθεί, δεχόμενος 13 γκολ.
Από κει και πέρα, ο Κρόνος έχασε μόλις μία φορά εκτός έδρας στο Καναλάκι με 1-0, από τον Αχέροντα και ένα ματς εντός έδρας στο κερκυραϊκό ντέρμπι με την ΑΕ Λευκίμμης με 0-2. Πέρασε αλώβητος από πολλές δύσκολες έδρες και παρότι το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό, συνήλθε αγωνιστικά με την αλλαγή προπονητή, ενώ οι επιλεκτικές προσθήκες τον Ιανουάριο, βοήθησαν να φτάσει στο στόχο του.
Έκανε όμως και δυο ρεκόρ που δύσκολα τα συναντάει κανείς σε ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα. Σε μόλις 24 ματς πρωταθλήματος κατάφερε να έχει στον πάγκο πέντε διαφορετικούς προπονητές, ξεκίνησε ο Ν. Θεοδοσιάδης (7 αγώνες), για ένα παιχνίδι κάθισε στον πάγκο ο Βασίλης Πετρόγιαννης, στη συνέχεια ο Ι. Χονδρογιάννης για 13 αγώνες, ο Άρης Πανδής στο ματς στα Γιάννενα με τον Θρίαμβο και ο Ι. Καλούδης στα δυο τελευταία με Φούφα και Τηλυκράτη. Η παρουσία σε μια πρωταθλήτρια ομάδα πέντε προπονητών την ίδια περίοδο αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, αλλά και το ότι είχε τη δέκατη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με μόλις 28 γκολ, δηλαδή καλύτερη μόνο από τη Σιάτιστα και τα Γρεβενά που ήταν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Στα στατιστικά που αναφέρουμε να σημειώσουμε ότι ο Κρόνος έκανε 13 νίκες (με τον Αχέροντα Καναλακίου να έχει 14 νίκες) και είχε 9 ισοπαλίες τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Στους σκόρερ ο Χαρτσιάς με 7 τέρματα ήταν πρώτος ενώ ο Βούλγαρος Κάνεφ που ήρθε τον Ιανουάριο πρόλαβε να σκοράρει 5 φορές.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια