Εγκαινιάστηκε στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, η έκθεση «Liquid fields» του Κώστα Τόμπρου (photos)

Εγκαινιάστηκε στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, η έκθεση «Liquid fields» του Κώστα Τόμπρου (photos)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας (Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου), η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Τόμπρου με τίτλο Liquid fields.

18
Απριλίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας (Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου), η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Τόμπρου με τίτλο “Liquid fields”.

Ο Κώστας Τόμπρος γεννήθηκε το 1975. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής στην καλλιτεχνική σχολή Κέρκυρας με καθηγητές τους Σπύρο Αλαμάνο και Τζίνο Δημητράτο. Το 1994 παρακολούθησε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου και χρώματος με το Νίκο Στέφο, ενώ το 1995 πέρασε με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις για την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Σπούδασε ζωγραφική και κατασκευές με καθηγήτρια τη Ρένα Παπασπύρου, χαρακτική με καθηγητές τους Β. Καζάκο και Γ. Μήλιο ,αλλά και διδακτική της τέχνης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του (Erasmus) φοίτησε στη βασιλική ακαδημία της Πράγας VSUP με καθηγήτρια την Μadela Μatassova. Το 2001 αποφοίτησε με άριστα και από τότε ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.
Έχει πραγματοποιήσει εννέα ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση των εγκαινίων εδώ

Για την έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας έως 02/06/2019, η επιμελήτρια – ιστορικός τέχνης Μαρία Μελέντη αναφέρει: “Ο δημιουργός μας μεταφέρει στο ρευστό, υγρό κόσμο των liquid fields, επιχειρώντας να ταξιδέψει μαζί μας στην χαρτογραφημένη αλλά επικίνδυνη ζώνη μεταξύ αφηρημένου εξπρεσιονισμού και ρεαλισμού (αιώνιου και στιγμιαίου κ.λπ) χωρίς να φείδεται ζωγραφικών μέσων και τρόπων (χρήση της πλατειάς χειρονομίας, της ζωντάνιας των ακρυλικών χρωμάτων κ.λπ.). Εμείς, συνοδοιπόροι και θεατές, παρακολουθούμε το εγχείρημα και τον ζωγραφικό κόσμο της ρευστότητας να ασφυκτιά, να ξεπηδά από τα πεδία των έργων, να διατρέχει τους εκθεσιακούς χώρους και να συγκροτεί ένα ενιαίο ρέον περιβάλλον. Στεκόμαστε ευήκοοι και ευδαίμονες, εφόσον, συν τοις άλλοις, η πολύπλευρη απόπειρα καταγράφεται ως ιδιότυπο μοναδικό φαινόμενο στην σύγχρονη κερκυραϊκή εικαστική δημιουργία, επιβεβαιώνοντας την πολύ αξιόλογη δυναμική της.”

Info

Είσοδος ελεύθερη
Χώρος: Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου
Διάρκεια έκθεσης:  17/04/2019 - 02/06/2019
Επικοινωνία: 26610 48690, [email protected], www.artcorfu.gr