Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιάννης Τρεπεκλής: Προέχει να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα του αεροδρομίου

Γιάννης Τρεπεκλής
05 Απριλίου 2019 / 07:04

Διαπιστώσεις του υποψηφίου δημάρχου, μετά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» και τις επαφές του με τους υπευθύνους της Fraport

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου ο υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής του συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις» Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από συνεργάτες του και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκε το αεροδρόμιο του νησιού «Ιωάννης Καποδίστριας» και είχε επαφές με τους υπευθύνους της Fraport.
Ο κύριος Τρεπεκλής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και γενικότερα για την ετοιμότητα του αεροδρομίου του νησιού μας και την λειτουργικότητα του, ώστε να υποδεχθεί χωρίς προβλήματα τα εκατομμύρια των επιβατών που θα περάσουν και φέτος από το νησί μας.
Αμέσως μετά την επίσκεψη του στο αεροδρόμιο ο κύριος Τρεπεκλής μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε τόνισε μεταξύ των άλλων.

«Επισκέφθηκα σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» που είναι η βασική πύλη εισόδου εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο, για να ενημερωθούμε αλλά και να διαπιστώσουμε την εξέλιξη των εργασιών και των παρεμβάσεων, απαραιτήτων ώστε το αεροδρόμιο μας να εκσυγχρονιστεί, να αλλάξει εικόνα και κυρίως να καταστεί περισσότερο λειτουργικό και φιλικό στον επιβάτη και να ανταποκρίνεται πλήρως σε έναν τουριστικό προορισμό με την εμβέλεια της Κέρκυρας. 
Η τουριστική περίοδος έχει ουσιαστικά ξεκινήσει και οι εργασίες, όπως ενημερωθήκαμε θα αποπερατωθούν το  αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου, λίγο πριν τις εορτές του Πάσχα όταν και θα περιμένουμε την αύξηση του τουριστικού κύματος των επισκεπτών. Είναι θετικές αυτές οι παρεμβάσεις και κυρίως αναγκαίες και περιμένουμε στο άμεσο μέλλον να συνεχιστούν ώστε να ανανεωθεί ριζικά η εικόνα και η λειτουργικότητα του αεροδρομίου μας.

Διαπιστώσαμε κάποια ζητήματα τα οποία θα πρέπει να βελτιωθούν και να υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε να απαλειφθεί ο κίνδυνος, στην αιχμή της περιόδου να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα. Για τους επιβάτες από τη Μεγάλη Βρετανία, όπου είναι και η σημαντικότερη χώρα προέλευσης των τουριστών μας, ετησίως φθάνουν τις 500.000 θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όσον αφορά τον εξοπλισμό αλλά κυρίως και όσον αφορά το προσωπικό για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων τώρα με το Brexit. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό το αεροδρόμιο και είναι ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης να πράξει τα δέοντα και κυρίως του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ενισχύσει με επιπλέον δύναμη τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες υπολείπονται σε προσωπικό και επιτελούν άψογα τα καθήκοντα τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Αυτό όμως δεν αρκεί γιατί οι ανθρώπινες δυνάμεις έχουν και τα όρια τους. 

Θα πρέπει επίσης η Διεύθυνση και η Διοίκηση του Αεροδρομίου να διευθετήσει το ζήτημα με το κυκλοφοριακό εντός και πέριξ του αεροδρομίου ώστε η πρόσβαση και η έξοδος από αυτό να γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους του νησιού.
Θέλω να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους για την ενημέρωση και να τους διαβεβαιώσω ότι προσδοκούμε σε μια άριστη και αγαστή συνεργασία μαζί τους.
Υπάρχουν θεσμικά ζητήματα τα οποία από την πλευρά μας οφείλουμε για το καλό του τόπου μας να τα διεκδικήσουμε και να τα θέσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων με κάθε ευκαιρία και είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθεί κοινοί προσέγγιση των προβλημάτων για το καλό του νησιού μας και των συμπολιτών μας. Αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του ρόλου του αεροδρομίου για την οικονομία – ανάπτυξη του νησιού μας, αλλά παράλληλα δεν παύει να είναι και μια οχλούσα χρήση, το βάρος της οποίας, όπως το κυκλοφοριακό και η αστική ή η ατμοσφαιρική ρύπανση επιβαρύνει το Δήμο.

Αυτά είναι ζητήματα τα οποία σε βάθος χρόνου μπορούμε να τα προσεγγίσουμε με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης. Αυτό που προέχει είναι να αλλάξει όσο είναι εφικτό εικόνα φέτος το αεροδρόμιο μας και να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα του και σε αυτά τα επίπεδα πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».