Αλεξάνδρα Μπαλού και Κώστας Ρούσσινος σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε σχολεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες περιόδευσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού με τον Κώστα

29
Μαρτίου / 2019

Ρούσσινο υποψήφιο Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Την Πέμπτη 28 Μάρτη  επισκέφθηκαν το Σχολικό συγκρότημα Αγρού, που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Έγιναν σύντομες ομιλίες από την Αλεξάνδρα Μπαλού και τον Κώστα Ρούσσινο, που παρουσίασαν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς. Αναδείχτηκε πλούσιος προβληματισμός για τοπικά ζητήματα, όπως το οδικό δίκτυο, τα σκουπίδια, η ποιότητα και η επάρκεια του νερού κτλ, αλλά και γενικότερα πολιτικά ζητήματα. Συζητήθηκε και η άποψη αν χρειάζονται απλά «ικανοί» διαχειριστές ή έχει σημασία και η αντίληψη που έχουν για τα πράγματα. Από την κ. Μπαλού τονίστηκε, ότι οι όποιες ικανότητες των Περιφερειακών ή Δημοτικών Αρχών πρέπει να βρίσκονται στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και ανέφερε τα παραδείγματα των κομμουνιστών Δημάρχων που κινητοποιούν το λαό και μαζί του διεκδικούν φιλολαϊκές λύσεις.
Ακολούθησε επίσκεψη στις Δημοτικές υπηρεσίες Αγρού. Μέσα από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού. Εκφράστηκε η ανησυχία από τους εργαζόμενους για τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν με τη διάσπαση του Δήμου και την έλλειψη μέσων και υποδομών. Η Αλεξάνδρα Μπαλού τόνισε ότι είναι σημαντική η στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό κι ο Κώστας Ρούσσινος δήλωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει  για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες ικανοποιητικά.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το Κέντρο Υγείας, που οι υποψήφιοι μίλησαν με ασθενείς και εργαζόμενους. Και εδώ η έλλειψη προσωπικού ήταν εμφανής, σε ένα Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί τους κατοίκους πολλών χωριών, αλλά και επισκέπτες του νησιού κατά τους θερινούς μήνες. Επισημάνθηκε ότι, οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από όποια θέση κι αν βρίσκονται είτε της πλειοψηφίας είτε της μειοψηφίας ήταν και στο παρελθόν και θα είναι πάντα μπροστάρηδες στη λαϊκή κινητοποίηση, για να διεκδικήσει ο λαός υψηλού επιπέδου αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Γυμνάσιο Περουλάδων «Ανδρέας Κάλβος», που πήρε το όνομα του, από τον ποιητή που γεννήθηκε εκεί. Τη συζήτηση απασχόλησαν οι όροι ζωής των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, που πολλές φορές μένουν για έξι μήνες «ορφανά», χωρίς επίβλεψη και φροντίδα. Οι γονείς τους είναι, σε πολλές περιπτώσεις, αναγκασμένοι να εργάζονται πολλές ώρες, διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό κτλ στα ξενοδοχεία και στις τουριστικές επιχειρήσεις, για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Ακόμα συζητήθηκαν ζητήματα πρόληψης των εξαρτήσεων, καθώς ο Κώστας Ρούσσινος είναι πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) κι έχει επίσης δράση και προσφορά στο χώρο του αθλητισμού, ως γραμματέας του ΟΛΥΜΠΟΥ Κέρκυρας και πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ Αθλητικός Σύλλογος Κέρκυρα Θινάλι.

Ελένη Κορωνάκη