Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Πρέσβης της Σλοβακίας στο Μαράσλειο

Μαράσλειο
09 Ιουνίου 2016 / 15:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πρώτη προτεραιότητα της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα του (το δεύτερο εξάμηνο του 2016) είναι το μεταναστευτικό ζήτημα, δήλωσε σήμερα ο πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Peter Michalko που συνάντησε εθιμοτυπικά

στο Μαράσλειο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελιό, που εκτελεί χρέη Δημάρχου
Ο κ. Michalco, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κέρκυρα και γενικότερα τα Ιόνια Νησιά,  αναφέρθηκε στις σχέσεις  φιλίας και τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τους Έλληνες και τους Σλοβάκους.
Όσον αφορά στην Κέρκυρα, τόνισε πως αποτελεί δημοφιλή προορισμό των Σλοβάκων τουριστών και είναι ένα από τα πρώτα νησιά που επισκέφθηκαν οι συμπατριώτες του από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. «Θέλουμε να αναπτύξουμε οικονομικές, πολιτιστικές και τουριστικές σχέσεις»  είπε ο κ. Michalko, τονίζοντας ότι από εφέτος (με τη δρομολόγηση απευθείας πτήσης που θα συνδέει την Κέρκυρα με την Μπρατισλάβα) θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών όχι μόνον από τη Σλοβακία αλλά γενικότερα από την Κεντρική Ευρώπη  που αποτελεί «μιαν ευρύτερη αγορά εκατομμυρίων ανθρώπων».
Ο Σλοβάκος πρέσβης αναφέρθηκε, επίσης, στην παράδοση της χώρας του στην όπερα, διευκρινίζοντας ότι θα συζητήσει το θέμα  των φοιτητικών ανταλλαγών με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, καθώς και στις οικονομικές  δραστηριότητες  της χώρας του, που είναι γνωστή – μεταξύ άλλων - για τα κρύσταλλα, τα λευκά είδη και τα έπιπλα που παράγει, θέμα το οποίο θα συζητήσει με το Επιμελητήριο. Όσον αφορά στην Ελλάδα, τόνισε ότι στην πατρίδα του υπάρχει ζήτηση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων η οποία δεν καλύπτεται επαρκώς.
Ο Παντελιός, από την πλευρά τους δήλωσε πως ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε κάθε σχετική προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Κέρκυρας και Σλοβακίας, ενώ έγινε συζήτηση και για τη γενικότερη κατάσταση των δύο χωρών, με αφορμή την οικονομική κρίση της χώρας μας και τις επιπτώσεις της στους Έλληνες πολίτες, την οποία περιέγραψε ο Αντιδήμαρχος.