Υποβλήθηκε αίτημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ζακύνθου – Μεσολογγίου

Υποβλήθηκε αίτημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ζακύνθου – Μεσολογγίου

ΑΘΗΝΑ. Στην υποβολή μιας νέας αίτησης στο Υπουργείο Ναυτιλίας με την οποία ζητείται η έγκριση μιας ακόμη ακτοπλοϊκής γραμμής,

08
Φεβρουαρίου / 2019

λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση για την θαλάσσια σύνδεση του Μεσολογγίου με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, προχώρησε η πλοιοκτήτρια εταιρεία “Κρυσταλ Lines” θέλοντας να ενώσει την ιστορική πόλη και με τη Ζάκυνθο. Στην αίτηση ως ημερομηνία έναρξης των καθημερινών δρομολογίων που θα εκτελούνται με επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο τύπου “καταμαράν” αναφέρεται η 1η Μαίου 2019.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος ανέφερε πως “το λιμάνι του Μεσολογγίου σταδιακά μετατρέπεται σε πόλο έλξης επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Το μεγάλο έργο διάνοιξης του διαύλου που βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς, αποτελεί πολύτιμη υποδομή για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης. Η σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά (αίτημα πολλών δεκαετιών) είναι εφικτή με σοβαρό και ρεαλιστικό σχεδιασμό. Ασφαλώς χαιρετίζουμε τη ακτοπλοϊκή σύνεση του Μεσολογγίου με τη Ζάκυνθο, αισθανόμενοι ως δημοτική αρχή για μια ακόμη φορά δικαιωμένοι από τις εξελίξεις”.

Πλήρης είναι η σύμπλευση των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου για την ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει το Μεσολόγγι με το νότιο Ιόνιο. Η συμφωνία μεταξύ των Προέδρων των ανωτέρω Επιμελητηρίων είχε κλείσει από τον περασμένο Μάιο, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση που έγινε στο Μεσολόγγι, όπου το νησί μας είχε εκπροσωπήσει η Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Δώρα Ταμαρέση μεταφέροντας και εκφράζοντας τη θετική άποψη του Φορέα. Πέραν από την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση για τις απαραίτητες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς, διαπιστώθηκε η ανάγκη για νέα μελέτη βιωσιμότητας που αναγνωρίζει τα νέα δεδομένα.

Πηγή: Imerazante.gr