Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

KKE: Κάλπικη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την επένδυση στον Ερημίτη

KKE
07 Ιανουαρίου 2019 / 09:34

«Την ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη την ξεκίνησε η κυβέρνηση της ΝΔ και την ολοκλήρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια καλύτερη απόδειξη για την στρατηγική τους σύμπλευση;»

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Με εμφανή την αμηχανία αλλά και την αγωνία της, η ΝΟΔΕ Κέρκυρας έβγαλε ανακοίνωση για να "καταδικάσει" την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κρατική ενίσχυση των 4 εκ. ευρώ στην επένδυση του Ερημίτη!!!
Με ευχολόγια για κέρδος του ελληνικού κράτους και των τοπικών κοινωνιών επιχειρούν να αποκρύψουν ότι και οι δύο μιλάνε για καπιταλιστική ανάπτυξη, για μία ανάπτυξη δηλαδή προς όφελος των λίγων. Κάνουν προσπάθεια να πείσουν ότι υπάρχει καλός καπιταλισμός που θα ωφελεί εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
Τελικά η ΝΟΔΕ Κέρκυρας διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη ή με το ποιο επιχειρηματικό συμφέρον θα βγει κερδισμένο από αυτήν;

Η αλήθεια είναι ότι στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση συγκλίνουν σήμερα σε όλα τα βασικά θέματα η κυβέρνηση και η ΝΔ, και αυτό προσπαθούν να κρύψουν με την κάλπικη αντιπαράθεσή τους. Συμφωνούν στην πολιτική που υλοποιήθηκε με τα μνημόνια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην «απελευθέρωση» της αγοράς στρατηγικών τομέων της οικονομίας, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Πίσω από την κριτική της ΝΔ για «αριστερή ιδεοληψία» του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται η πολιτική αμηχανία της για το ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τα εύσημα από τις ΗΠΑ, την Κομισιόν, τον ΣΕΒ και την εγχώρια άρχουσα τάξη, αφού προωθεί αποτελεσματικά την αντιλαϊκή πολιτική.

Ας μην ξεχνάμε το εξής: Την ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη την ξεκίνησε η κυβέρνηση της ΝΔ και την ολοκλήρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια καλύτερη απόδειξη για την στρατηγική τους σύμπλευση;
Ο λαός έχει τη δύναμη και θα αποδείξει ότι η δικτατορία του κεφαλαίου δεν αποτελεί τον τερματικό σταθμό της Ιστορίας. Ο αγώνας των εργαζομένων θα ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης με γνώμονα το σύνολο των αναγκών της κοινωνίας και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.