Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας απαντά στις δηλώσεις της Μερόπης Υδραίου περί «φυγόδικων και κακοποιών»

Κώστας Νικολούζος
22 Δεκεμβρίου 2018 / 18:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τα έκτροπα στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος απαντά στις δηλώσεις της Μερόπης Υδραίου περί «φυγόδικων και κακοποιών»

«Χρειάστηκε να φτάσουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ψελλίσει  η κ. Υδραίου δυο λόγια αποδοκιμασίας για «την παρεμπόδιση λειτουργίας του Σώματος από πολίτες». Και μάλιστα, σε μια ανακοίνωση  που βρίθει αφορισμών και στερείται θέσεων και στην οποία εξίσωσε τη συμπεριφορά τους με τη συμπεριφορά «της απερχόμενης δημοτικής αρχής».  Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα, που θα έλεγε και ο Χέγκελ …
Θα περιμέναμε από την κ. Υδραίου, που προφανώς δε συγκινήθηκε  ούτε από τις σημερινές εικόνες ντροπής στην Ιόνιο Βουλή, μετά τα επεισόδια της περασμένης Τρίτης, να καταδικάσει, όπως και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, τα έκτροπα που προκλήθηκαν στην αίθουσα του Μον Ρεπό. Όχι για να υπερασπιστεί το Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία ως πρόσωπα αλλά για να δηλώσει πως  η λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται, όπως  επιβάλλει το συμφέρον των δημοτών. Και, κυρίως, να υπερασπιστεί το θεσμό που επιθυμεί να υπηρετήσει από τη θέση της Δημάρχου. Δεν το έκανε. Ανάμεσα στο σεβασμό στο θεσμό και την εξυπηρέτηση του παραταξιακού και κομματικού συμφέροντός της προτίμησε το δεύτερο.
Πρόσκαιρα, όμως, τα οφέλη αυτής της τακτικής. Από την ανοχή στην ανομία και τον  ευτελισμό των θεσμών δεν κερδίζει κανείς, και πάντως χάνει η κοινωνία.
Θα ήταν λοιπόν καλύτερα αντί να καταφεύγει σε ευφυολογήματα περί «φυγόδικων και κακοποιών», η κ. Υδραίου να μας πει: θέλει ή όχι  να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Καταδικάζει απερίφραστα ή όχι τον προπηλακισμό, τις  απειλές και τις  εξυβρίσεις του Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, καθώς και  τη διακινδύνευση της ασφάλειας  των δημοτικών υπαλλήλων; Και αν ναι, τι σκοπεύει να κάνει για αυτά;»