Άνοιξε, μετά από έξι χρόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας! (photos)

Άνοιξε, μετά από έξι χρόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας! (photos)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πολυαναμενόμενη μέρα που το Αρχαιολογικό Μουσείο θα άνοιγε τις πύλες του στο κοινό έφθασε

09
Νοεμβρίου / 2018

σήμερα Παρασκευή 9/11/2018. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας, παρέμενε κλειστό τα τελευταία έξι χρόνια, λόγω ανακαίνισης που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό περίπου 4,5 εκ. Βέβαια το μέρος της ολοκλήρωσης του έργου, ήταν η μία από τις δύο βασικές συνθήκες λειτουργίας. Μάλιστα η ανακαίνιση έχει τελειώσει από το 2017, οπότε κλιμάκιο του Υπουργείο Πολιτισμού  είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Μουσείου για να επιβεβαιώσει την ολοκλήρωση των εργασιών.
Το αναγκαίο προσωπικό, όμως, παρέμενε η δεύτερη αναγκαία συνθήκη για τη λειτουργία του. Αυτός ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο λόγος που μέχρι σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο δεν λειτουργούσε. Το θέμα των αρχαιοφυλάκων αναμένεται να καλυφθεί με συμβασιούχους που θα προσληφθούν σύντομα.
Το θέμα του κλειστού Αρχαιολογικού Μουσείου έχει απασχολήσει κατ΄επανάληψιν την τοπική κοινωνία και τους φορείς του τουρισμού και έχει φθάσει μέσω ερώτησεων και στη Βουλή. Άλλωστε πρόκειται για ένα τουριστικό αξιοθέατο αιχμής και η μη λειτουργία του σημαίνει απώλεια εσόδων. 
Ριζικά ανανεωμένο και με διαφορετική παρουσίαση των εκθεμάτων, μετά την ανακαίνιση πάντως, το μουσείο είναι ένα αληθινό «κόσμημα»...  Έχει διευθετηθεί ο χώρος σε ιστορικές περιόδους και ενότητες ενώ διαθέτει σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και οθόνες προβολής. Προσεχώς θα λειτουργήσει πωλητήριο. Η ώρες λειτουργίας είναι 9-4 καθημερινά, εκτός Δευτέρας.
Τα επίσημα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από την Υπουργό Πολιτισμού. 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
   

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ