Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αύξηση της επιδότησης στη γραμμή των Διαποντίων αποφάσισε το Σ.Α.Σ

Σ.Α.Σ.
12 Οκτωβρίου 2018 / 15:04

Το 2019 θα ξημερώσει με αξιοπρεπές και αξιόπλοο καράβι, λέει ο βουλευτής Κώστας Παυλίδης

ΑΘΗΝΑ. Στο Συμβούλιο Ακτοπολοϊκών Συγκοινωνιών συζητήθηκε σήμερα το θέμα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των Διαποντίων, που ταλανίζει τα ακριτικά νησιά εδώ και μήνες.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μαθρακίου και Οθωνών Νόνη Μάστορα και Θεόδωρος Λουκανάρης καθώς και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης.  
Τοποθετήθηκαν και οι τέσσερις της κερκυραϊκής αντιπροσωπείας, προκειμένου να τεκμηριώσουν την ανάγκη να βελτιωθούν στο μέγιστο επιτρεπόμενο οι όροι των συμβάσεων και το ποσό της επιδότησης, ώστε να βρεθεί ενδιαφερόμενος. Η πρόταση εγκρίθηκε από το συμβούλιο και σύμφωνα με τον βουλευτή Κώστα Παυλίδη «Το 2019 θα ξημερώσει για τα Διαπόντια Νησιά με ένα καράβι και αξιόπλοο και αξιοπρεπές. Γίνεται λόγος για ένα πλοίο με 150 τ.τμ. γκαράζ και χωρητικότητα 250 επιβατών, με δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων οχημάτων και φορτηγών». Να σημειωθεί ότι στο νεό διαγωνισμό ως κύριο λιμάνι των Οθωνών ορίζεται το νέο λιμάνι στη θέση Αυλάκι.
Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Κώστας Παυλίδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.
Εκεί τέθηκε από το βουλευτή το θέμα προκήρυξης έκτακτου διαγωνισμού για ένα τρίμηνο με ένα ένα έστω και μικρότερο καράβι, που θα εξυπηρετεί τις ζωτικές ανάγκες των κατοίκων το χειμώνα.  

Ενσωμάτωση στη Γ.Γ. Αιγαίου  

Οι υπουργοί ενημέρωσαν ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, η οποία θα ονομάζεται πλέον Γ.Γ. Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εφαρμόζονται ομοιόμορφες πολιτικές χρηματοδότησης ή άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Όσον αφορά το θέμα του παραλιακού μετώπου οι υπουργοί ενημέρωσαν ότι ολοκληρώνεται πολύ σύντομα με υπουργική απόφαση ο αποχαρακτηρισμός από λιμενική ζώνη του ΟΛΚΕ ενώ το επόμενο βήμα είναι η παραχώρησή του στο Δήμο Κέρκυρας.