Κοντά στο ξεκίνημα οι εργασίες στο γήπεδο του Ολύμπου. Βρέθηκε και εργολάβος

Κοντά στο ξεκίνημα οι εργασίες στο γήπεδο του Ολύμπου. Βρέθηκε και εργολάβος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες σε ότι αφορά την αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ολύμπου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,

09
Οκτωβρίου / 2018

άνοιξαν και οι φάκελοι των προσφορών από τους εργολάβους που θέλησαν να πάρουν το έργο. Οι πληροφορίες λένε για αρκετούς ενδιαφερόμενους και η καλύτερη και πιο συμφέρουσα προσφορά για την ΠΙΝ θα εκτιμηθεί άμεσα. Ίσως και την Τετάρτη 10/9 να περάσει από την αρμόδια οικονομική επιτροπή, αν όχι σίγουρα μετά από μια εβδομάδα. Στη συνέχεια βέβαια θα ακολουθήσει ο δρόμος της «γραφειοκρατικής» κρατικής μηχανής, σύμφωνα με τους νόμους θα υπάρξει το ανάλογο διάστημα για ενστάσεις και η εγκατάσταση του εργολάβου εκτιμάται ότι θα πάρει λίγες εβδομάδες.
Θετικό σε όλα αυτά είναι ότι φτάσαμε στο παρά πέντε και το «νερό τρέχει στ’ αυλάκι», το έργο είναι όχι απλά δρομολογημένο, αλλά φτάνει πλέον στην έναρξη της κατασκευής του, αφού και εργολάβος βρέθηκε και τα χρήματα υπάρχουν και μένει μόνο μια απόφαση της οικονομικής επιτροπής για να μπούμε στην τελική ευθεία.
Αναμφισβήτητα επιτυχία της διοίκησης της ομάδας και του προέδρου Δ. Σφήκα. Ο βασικός στόχος της ομάδας για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο ήταν να αλλάξει ο χλοοτάπητας. Βέβαια δε μένει εκεί το Δ.Σ., που ήδη προχωρά τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση όσων κτηρίων δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια και μιλάμε για κτήρια που το ίδιο το κράτος χρηματοδότησε. Η εξέδρα από τον τότε υφυπουργό αθλητισμού Κίμωνα Κουλούρη, το κτήριο των γραφείων από τη Νομαρχία της Κέρκυρας επί θητείας του Στ. Πουλημένου. Πέραν αυτών βέβαια και άλλα έργα στις εγκαταστάσεις είναι υπό κατασκευή  ή βελτίωση και το όραμα της διοίκησης για ανθρώπινο και λειτουργικό γήπεδο, προχωράει με έργα και όχι λόγια.

Σπύρος Πίκουλας