Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστρέφει στα τοπικά η ΓΕΘ, νέα παρουσία η ΓΕ Παλαιοκαστριτών

Τοπικά πρωταθλήματα
31 Ιουλίου 2018 / 16:18
Σπύρος Πικουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν λειτουργείς μια πολυπληθή ακαδημία, πρέπει τα παιδιά που ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σαν παίκτες των μικρών

ηλικιακά πρωταθλημάτων να πάνε στα 14 τους χρόνια σε μια ομάδα να συνεχίσουν να παίζουν. Ο Όλυμπος το κάνει χρόνια έχοντας μια ακόμη ομάδα τη Θύελλα και αυτό έκανε και ο Θιναλιακός έχοντας την ΓΕΘ. Τα τελευταία δυο χρόνια η ΓΕΘ δεν μετείχε στα πρωταθλήματα, αλλά επιστρέφει φέτος, αφού οι άνθρωποι του Θιναλιακού, θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά μετά τα 14 να παίξουν στα τοπικά πρωταθλήματα και το σίγουρο είναι ότι αν σκορπίσουν σε διάφορες ομάδες, ελάχιστα θα αγωνιστούν και για λίγο σχετικά χρόνο. Σωστά και σοφά λοιπόν βάζει στο παιγνίδι τη ΓΕΘ και επιστρέφει στη Β΄ κατηγορία.  
 
Εκτός πρωταθλήματος, Corfu FC, Λύκοι, Σιναράδες, Βέλος
 
Θετικό να έχεις μια ακόμη ομάδα στα τοπικά, μετά βέβαια και την ΓΕ Παλαιοκαστριτών που για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, αλλά αρνητικό αν κάποια ή κάποιες δεν μπορούν για τους δικούς τους λόγους να συνεχίσουν. Όπως έγινε γνωστό τρεις ομάδες δεν πρόκειται να πάρουν μέρος και είναι η ομάδα των Συναράδων, οι Λύκοι και η Corfu FC, ενώ και το Βέλος Βελονάδων κάνοντας Ένωση με τον Εθνικό Περουλάδων θα λείψει από το πρωτάθλημα.
Η πρώτη είχε που τα τελευταία χρόνια κατέκτησε και δυο πρωταθλήματα στην Α1 και είχε απέχει ξανά, φέτος δεν δήλωσε πάλι συμμετοχή με βασική αιτία την αδιαφορία κάποιων να στελεχώσουν το Δ.Σ. και να βοηθήσουν στη λειτουργία της ομάδας.
Η ομάδα των Λύκων Νησακίου που με μεγάλη προσπάθεια και κόπο κρατούσε στα τοπικά πρωταθλήματα ο Γ. Μιχαλιτσιάνος, δεν αντέχει και το οικονομικό βάρος της προσπάθειας και οριστικά δεν θα πάρει και αυτή μέρος στο πρωτάθλημα.
Αλλά και μια πιο «νέα» ομάδα και πολύ νοικοκυρεμένη ομάδα, η Corfu FC, δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Ήταν μεγάλα τα προβλήματα τη σεζόν που πέρασε, αναγκαζόταν σε κάθε ματς με το ζόρι να βρίσει 11-12 παίκτες για να παίξει τους αγώνες, υποβιβάστηκε και δεν υπάρχει διάθεση από κάποιους ανθρώπους που «έτρεξαν» την ομάδα από το 2012 να συνεχίσουν. Να μην ξεχνάμε ότι η Corfu FC είχε το καταστατικό της ΕΠΑ (Ένωση Πανεργατικού Αστέρα) και με αυτό έπαιζε. Κρίμα και για τις τρεις ομάδες, αλλά η λύση της μη καθόδου, από τη λύση «πάμε και ότι έρθει στο διάβα μας», είναι πιο αντρίκια. 

Σπύρος Πικουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια