Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το δέμα που «αυτονομήθηκε», κύριο θέμα στη συνεδρίαση του Αλεύχιμου

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
28 Ιουλίου 2018 / 19:03

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Πριν φθάσει η ώρα της αυτοψίας από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για τον έλεγχο των δεμάτων του ΧΥΤΑ Λευκίμμης

την οποία είχε προαναγγείλει ο Περιφερειάρχης την περασμένη Πέμπτη, μια σύμπτωση έστειλε το δείγμα του ελέγχου στα χέρια των κατοίκων της Λευκίμμης. 
Ένα δέμα που «αυτονομήθηκε», έπεσε στο δρόμο στην περιοχή του Μαραθιά, δείχνοντας εκτός των άλλων και τις ακατάλληλες συνθήκες μεταφοράς, σε έναν χώρο υποδοχής στο απώτερο άκρο του νησιού, περιστατικό που θα μπορούσε εκτός των άλλων να προξενήσει ζημιές σε άλλα οχήματα ή ακόμα και ατυχήματα.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης που το περισυνέλεξαν, φυσικά το «χειρούργησαν», απαθανατίζοντας τη διαδικασία με φωγραφίες και βίντεο που έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.




Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι που άνοιξαν το δέμα, πρόκειται για δεματοποιημένα σύμμεικτα απορρίμματα και όχι για υπόλειμμα, πράγμα λίγο-πολύ αναμενόμενο, αν υπολογίσει κανείς τα πολύ χαμηλά ποσοστά ανάκτησης ανακυκλώσιμου υλικού και κομποστοποίησης.
Επόμενο βήμα ήταν να καλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου "Αλεύχιμμον".

Το ερώτημα που γεννάται, είναι τι επιπτώσεις θα έχει η δειγματοληψία που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών και από το αρμόδιο κλιμάκιο τηςΥπηρεσίας Περιβάλλοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι αυστηρές περιβαλλοντικές προϋποθέσεις της προσωρινής αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την απόφαση της 6 Ιουνίου 2018.

Δείτε εδώ τις αυστηρές περιβαλλοντικές προϋποθέσεις της απόφασης της Αποκεντρωμένης