Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρεπορτάζ του ολλανδικού RTL για το σοκ των τουριστών μπροστά στο θέαμα των σκουπιδιών

σκουπίδια
16 Ιουνίου 2018 / 22:17
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν αποτελεί έκπληξη, ήταν εξάλλου αναμενόμενο ότι με την έλευση των πρώτων τουριστών, η Κέρκυρα θα γίνει επίκεντρο αρνητικών σχολίων.

Πρόκειται μάλλον για το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», καθώς ήταν από καιρό γνωστό ότι αργά ή γρήγορα οι εικόνες αυτές θα έκαναν έκαναν το γύρω του κόσμου μέσω των μέσων ενημέρωσης. Αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων από αλλοδαπούς επισκέπτες, για την κατάσταση με τα σκουπίδια έχει γίνει εξάλλου και η αγγλόφωνη σελίδα του enimerosi.com.

Το ρεπορτάζ του RTL μιλά για την απογοήτευση που ένιωσαν οι τουρίστες όταν είδαν αυτή τη θλιβερή εικόνα του «παραδεισένιου» νησιού.
«Οι τοπικές αρχές» αναφέρει το ρεπορτάζ, «σκοπεύουν να ανοίξουν μια νέα χωματερή, αλλά οι κάτοικοι διαμαρτύρονται». 

Η Monique Vancauwenbergh, τουρίστρια που μίλησε στο κανάλι λέει «Μέχρι να φθάσουμε από το αεροδρόμιο στο χωριό που παραθερίζαμε, συναντούσαμε κάθε τόσο, σημεία με σκουπίδια για πολλά μέτρα. Σκουπίδια παντού, ακόμα και μπροστά στα Ανάκτορα! Σαπίζουν και βρωμάνε, δεν είναι και πολύ ευχάριστο για τους τουρίστες!»

Μάλιστα οι τουρίστες ανέφεραν ότι θα περίμεναν η TUI να τους έχει ενημερώσει για αυτό που συμβαίνει. Σε ερώτημα του καναλιού η εταιρεία απάντησε εγγράφως: «Η εταιρεία μας ενημερώθηκε πολύ πρόσφατα γι΄αυτό. Την επόμενη εβδομάδα, θα ληφθεί απόφαση για την νέα χωματερή και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με όλους. 
 
Προς το παρόν τα ταξίδια στην Κέρκυρα συνεχίζονται εφόσον δεν απειλείται η ταξιδιωτική εμπειρία μέσα στα ξενοδοχεία».

Πηγή: RTLnieuws.nl

Να σημειωθεί ότι οι εικόνες του ρεπορτάζ είχαν τραβηχθεί πριν ακόμα τη βροχή του Σαββάτου που πλημμύρισε τους δρόμους με σακούλες σκουπιδιών να επιπλέουν παντού!


Φωτό:  Σταύρος Δημησιάνος/FB ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
   
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.