Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας για το θάνατο της 56χρονης

νεκρή 56χρονη
23 Απριλίου 2018 / 09:27

Συνελήφθη 60χρονος για τον θανάσιμο τραυματισμό της καθώς και δύο ακόμη άτομα για άσκοπους πυροβολισμούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνελήφθη, χθες (Κυριακή 22.04.2018) το βράδυ στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 60χρονος άνδρας καθώς και δύο ακόμη άτομα, ένας 41χρονος και μια 31χρονη, για τα  κατά περίπτωση αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοχρησίας και άσκοπων πυροβολισμών.
 
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο 60χρονος, στην περιοχή Αγ. Ιωάννης Κέρκυρας, τραυμάτισε θανάσιμα με πιστόλι το οποίο εκπυρσοκρότησε, μια 56χρονη γυναίκα με την οποία διατηρούσε φιλική σχέση.
 
Όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, είχαν ριφθεί άσκοποι πυροβολισμοί τόσο από τον 60χρονο και την 56χρονη θανούσα, όσο και από δύο ακόμη άτομα 41 και 31 ετών που παρευρισκόταν στην εκδήλωση.         
 
Στο πλαίσιο των ερευνών ο 60χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το πιστόλι άγνωστης μάρκας, διαμετρήματος 7,65 mm με το οποίο πυροβόλησε την 56χρονη, μια γεμιστήρα και  πέντε κάλυκες του ίδιου διαμετρήματος.
 
Από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, στην κατοικία του 60χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού:
 
- ένα πιστόλι μάρκας walther διαμετρήματος 9mm με μία (1) γεμιστήρα

- ένα πιστόλι μάρκας mauser διαμετρήματος 7.65 mm με μία (1) γεμιστήρα

- ένα πιστόλι, μάρκας royala , διαμετρήματος 7,65 mm , μη λειτουργικό

- εκατόν πενήντα εννέα (159) φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων




Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.
 
Οι συλληφθέντες με τις κατά περίπτωση κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας .