Ξενοδόχοι καλούν Fraport μετά την αποχώρηση της Ryanair

Ξενοδόχοι καλούν Fraport μετά την αποχώρηση της Ryanair

ΧΑΝΙΑ. Πρόσκληση σε διάλογο κάνουν στη Fraport οι ξενοδόχοι Χανίων, μετά την ανακοίνωση της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας ότι κλείνει τη βάση στα Χανιά και μειώνει τις πτήσεις. Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, δηλώνει «συγκλονισμένη» από τις εξελίξεις:

18
Απριλίου / 2018

«Έχουμε συγκλονιστεί από τις προχθεσινές εξελίξεις που οδηγούν σε μείωση των πτήσεων στον Αερολιμένα Χανίων.
Από την προηγούμενη επικοινωνία μας, 2 Οκτωβρίου 2017 (όταν ανακοινώθηκαν οι πρώτες μειώσεις πτήσεων κατά την χειμερινή περίοδο), σας τονίσαμε ότι όλες οι πτήσεις προς τον Αερολιμένα Χανίων είναι πολύ σημαντικές λόγω του ότι αυξάνουν την προσβασιμότητα του προορισμού μας και έχουν πολύ μεγάλο άμεσο και έμμεσο οικονομικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία (ο πολλαπλασιαστής της τουριστικής βιομηχανίας σε προορισμούς όπως τα Χανιά είναι πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο που υπολογίζει το ΣΕΤΕ δηλαδή 2.2/2.4)».
Οι ξενοδόχοι προσθέτουν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, αλλά και όλη η χανιώτικη κοινωνία αγκάλιασαν την έλευση της Ryanair και στήριξαν έμπρακτα τη δημιουργία της πρώτης βάσης στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα την παρουσία της Ryanair, με αποτέλεσμα οι 125.000 αφίξεις της πρώτης χρονιάς να γίνουν 500.000 το 2016 (πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού).
«Πιστεύουμε ότι όλοι μας, αεροπορικές εταιρείες, διαχειριστής αεροδρομίου, ξενοδόχοι, έμποροι, εκπρόσωποι εκατοντάδων επαγγελματιών, έχουμε ως στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νομό Χανίων.
Επομένως, θεωρούμε απαραίτητο να γίνει μία συζήτηση, ώστε να καταφέρουμε να αναθεωρήσει, σε ένα βαθμό η Ryanair την απόφαση της. Η χρονική στιγμή αυτής της απόφασης ήταν άστοχη και ατυχής, δεδομένου ότι ανατρέπει τον προγραμματισμό επιβατών, ταξιδιωτών και επαγγελματιών» αναφέρει η επιστολή.

ΠΑΤΡΙΣ