Ομιλία Νικολούζου στους Κερκυραίους απόδημους της Νέας Υόρκης

Ομιλία Νικολούζου στους Κερκυραίους απόδημους της Νέας Υόρκης

Από αριστερά, ο Γ. Χονδρογιάννης πρόεδρος του Επιμελητήριου, ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος, ο Νίκος Μπάρδης πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας και ο Θοδωρής Δουκάκης πρόεδρος του Παγκερκυραϊκού συλλόγου Αμερικής.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση δημάρχου Κέρκυρας με εκπροσώπους και μέλη Κερκυραϊκών συλλόγων της Νέας Υόρκης

18
Απριλίου / 2018

NEA YOΡKH. Μια εικόνα της ιδιαίτερης πατρίδας μετέφερε στους ομογενείς, απόδημους Κερκυραίους, ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε γι' αυτόν τον σκοπό, στο ξενοδοχείο Sheraton του Long Island City, Queens.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Κερκυραίος, μέχρι πρότινος, δημοσιογράφος του Εθνικού Κήρυκα, Ντίνος Αυλωνίτης, ο δήμαρχος έκανε εκτενή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και για τις προσπάθειες που γίνονται για να βρεθούν λύσεις. Με πολύ πειστικό τρόπο περιέγραψε, την αδυναμία του δήμου να λειτουργήσει λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, των αγκυλώσεων και της δυσλειτουργίας της όλης κρατικής δομής.
Πολλοί από τους αντιπρόσωπους συλλόγων, που πήραν το λόγο μετά την ομιλία του δημάρχου, έδειξαν να κατανοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα γενικά και η Κέρκυρα ειδικότερα. Φάνηκαν ενημερωμένοι για την όλη κατάστασή και δήλωσαν διατεθειμένοι να φανούν αρωγοί και συμπαραστάτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ετέθη στο δήμαρχο η ιδέα να υπάρχει εκλεγμένος σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο από τον απόδημο Ελληνισμό της Αμερικής.