Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καζάνι που βράζει το Τεμπλόνι, ανυποχώρητοι οι κάτοικοι

Απορρίμματα
05 Φεβρουαρίου 2018 / 20:37

Σε Λαϊκές Συνελεύσεις καλούν οι τρεις σύλλογοι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελειώνει η ανοχή των κατοίκων, στη διαχείριση των απορριμμάτων στο Τεμπλόνι. Ήδη οι δύο από τους τρεις συλλόγους προγραμματίζουν Λαϊκή Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και κατόπιν κινητοποιήσεις.
Ο Εξωραϊστικός Τεμπλονίου καλεί σε λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Μέσης Κέρκυρας

Μετά τη δεκαήμερα προθεσμία που έχουν δώσει οι κάτοικοι του Τεμπλονίου και της ευρύτερης περιοχής, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Μέσης Κέρκυρας καλεί τους δύο συλλόγους, τον Εξωραϊστικό Τεμπλονίου και την "Παναγιά Σπαρμιώτισσα" καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους της Μέσης Κέρκυρας σε Λαϊκή Συνέλευση την Κυριακή 11/2/2018 και ώρα 11:30 στην πλατεία του χωριού Τεμπλονίου, για συντονισμό των περαιτέρω κινητοποιήσεων λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. 

Η "Παναγιά η Σπαρμιώτισσα"

Ο πολιτιστικός σύλλογος Τεμπλονίου και ευρύτερης περιοχής Λιβάδι Ρόπα "Παναγιά Σπαρμιώτισσα", κατόπιν ομόφωνης απόφασης του διοικητικού του συμβουλίου, αποφάσισε ότι συστρατεύεται με την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Μέσης Κέρκυρας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον απώτερο σκοπό να βρεθεί λύση στο μείζον θέμα της περιοχής μας που είναι η χωματερή Τεμπλονίου.Σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα θα είμαστε αρωγοί.   

O Εξωραϊστικός Τεμπλονίου
Το ΔΣ του συλλόγου μας καλεί, τα μέλη του , τους συγχωριανούς αλλά και τους φορείς της Κέρκυρας σε Λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/02/2018 και ώρα 11:30 στην πλατεία Τεμπλονίου.
Θέμα συζήτησης θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά η απαράδεκτη κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων καταστρατηγώντας τους περιβαλλοντικούς όρους και εξακολουθώντας να δηλητηριάζουν το περιβάλλον της Κέρκυρας και την υγεία των πολιτών της.
Αφορμή για την συνέλευση αυτή είναι η πληροφόρηση που είχαμε από τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ πως τα παραγόμενα δέματα αντί να φύγουν προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο χώρος θα εναποτεθούν στην πλατεία όπου σήμερα γίνεται το κομπόστ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η έντονη δυσοσμία που έχουμε το τελευταίο διάστημα και έχει εξαπλωθεί σε ακτίνα έξι τουλάχιστον χιλιομέτρων περιμετρικά της χωματερής θα επιδεινωθεί.
Αφού γίνει πλήρης ενημέρωση απο το ΔΣ, εσείς που θα συμμετέχετε θα κληθείτε να πάρετε και τις αποφάσεις.