Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην παρανομία οι… γουρούνες

ΠΑΤΡΙΣ
14 Nov 2017 / 11:39

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε επταμελής επιτροπή εκπροσώπων τετράτροχων οχημάτων, με τον γενικό γραμματέα του γενικού γραμματέα Υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιο Βούρδα.

Οι ιδιοκτήτες «γουρούνων» από την Κρήτη και άλλα νησιά έφθασαν στον Πειραιά τα ξημερώματα χθες και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία εν μέσω βροχής ως το Υπουργείο Μεταφορών, αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απαγόρευση κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων κάτω των 125 κυβικών εκατοστών. Η συνάντηση ήταν άκαρπη και οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών, Γιώργο Μπαμιεδάκη, ο Γενικός Γραμματέας τούς μετέφερε ότι θα αποσυρθούν από τους δρόμους όλες οι γουρούνες από 125 κυβικά και κάτω, γιατί δεν θεωρούνται ασφαλείς.
Όσον αφορά τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα, ο κ. Μπαμιεδάκης υποστηρίζει, ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γραμματέας, αναμένεται να επιτρέπεται η κυκλοφορία τους από τη στιγμή που θα πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και με έκδοση νέου ειδικού διπλώματος κατηγορίας Β1.
Μετά τις εξελίξεις, ιδιώτες και ενοικιαστές υποστηρίζουν ότι θα προχωρήσουν σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να σταματήσουν το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο.
«Κατά την άποψή μου δεν έπρεπε να γίνει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπαμιεδάκης για να προσθέσει:
«Όχι γιατί υποτιμούμε τον Γραμματέα, αλλά γιατί την προηγούμενη φορά είχαμε δει τον κ. Μαυραγάνη ο οποίος είπε «νίπτω τας χείρας μου». Από δω και πέρα είναι μόνο ο κ. Σπίρτζης.
Από την άλλη ο κ. Μαυραγάνης βγαίνει και κάνει δηλώσεις ότι θα απαγορεύσει τις γουρούνες γιατί σκοτώνονταν κόσμος τα προηγούμενα χρόνια. Εφόσον υπάρχουν στατιστικές από την Ελληνική Αστυνομία που υποστηρίζουν ότι είναι τα πιο ασφαλή οχήματα. Με ποια λογική προχωρά στην απόσυρση; Είναι ανένδοτοι. Γιατί εισάγονται εφόσον δεν είναι ασφαλή; Από εκεί θα έπρεπε να αρχίσουμε».