Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Be there! Corfu Animation Festival Για μια ακόμη χρονιά, Kids, Be there!

Be there
22 Μαρτίου 2017 / 09:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ειδικές προβολές για σχολεία στο πλαίσιο του 6ου Be there! Corfu Animation Festival, 29/3-2/4. Για μια ακόμη χρονιά, το Be there! Το Corfu Animation Festival σκέφτεται τους μικρούς φίλους και μαθητές

, και υλοποιεί προβολές και εκπαιδευτικές δράσεις αποκλειστικά για παιδιά. Από Τετάρτη 29/3 – Παρασκευή 31/3, 09:30-11:30 στο Δημοτικό Θέατρο θα γίνονται ειδικές προβολές ταινιών animation ειδικά για σχολεία. Δύο πανελλήνιες πρεμιέρες ταινιών συνοδεύουν το πρόγραμμα, υποτιτλισμένες στην ελληνική γλώσσα ειδικά από το φεστιβάλ.
Η ταινία Μπάρκλεϊ του Li-Wei Chiu από την Ταϊβάν (με εισαγωγή ειδικά για το κοινό της Κέρκυρας από τον σκηνοθέτη της ταινίας) πραγματεύεται ένα μαγικό ταξίδι ενός παιδιού σε μια πολιτεία ζώων, που όμως κυριαρχείται από έναν απατεώνα μάγο που υποκρίνεται ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις και απαιτεί υποταγή (μαθητές Δημοτικών Σχολείων).
Η ταινία με κούκλες ο Ληστής Κουκαράτσα των Juan Alonso & Hector Pisa (μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων) διηγείται την ιστορία των κατορθωμάτων του Μαριάνο Γκαβίν γνωστού ως “ο Ληστής Κουκαράτσα” και τις παγίδες του με την κρατική αυθαιρεσία. Αιτήσεις συμμετοχής από δασκάλους, καθηγητές και σχολεία στην κ. Μαντώ Μάζη ([email protected]), ενώ η συμβολική είσοδος για τις πρωινές προβολές είναι 2 ευρώ το άτομο.
Παράλληλα, όλα τα απογεύματα του φεστιβάλ (Τετάρτη 29/3- Κυριακή 2/4) από τις 5 και μετά, τα παιδιά έχουν την τιμητική τους, αυτή τη φορά με το διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών animation μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και με κριτές μαθητές της Κέρκυρας.