Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Φ.Ε. "Καποδίστριας" στην Κεφαλονιά

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ¨Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
21 Οκτωβρίου 2024 / 10:51
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Για τους εορτασμούς του πολιούχου της, Αγ. Γερασίμου

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Ένωσης "Καποδίστριας" προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του νησιού, Άγιο Γεράσιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, η Φιλαρμονική "Καποδίστριας" συμμετείχε στην λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, η οποία τελέσθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, ενώπιον πολυάριθμου κοινού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Μιχαλόπουλου πραγματοποίησε συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο "Κέφαλος" του Αργοστολίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ιωάννη Τρεπεκλή, κι εκπροσώπων των τοπικών Αρχών. Η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητος Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκίνησε με το εμβατήριο St. Petersburg March του Johnnie Vinson, για να ακολουθήσουν κατάλληλες διασκευές για μπάντα των Hallelujah και Libertango του Leonard Cohen και του Astor Piazzolla, αντίστοιχα. Αμέσως μετά ήταν η σειρά των soloists, με τον Βασίλη Γεωργουλά (τρομπέτα) στο Il mare calmo della sera και με τη νεαρή Δανάη Καρύδη (alto σαξόφωνο) στο La fisarmonika. Με την Φιλαρμονική "Καποδίστριας" συνέπραξε επίσης ως soloist η υψίφωνος Έλενα Ρίστοβα, τραγουδώντας γνωστά τραγούδια του ξένου και του ελληνικού ρεπερτορίου (των Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιώργου Κατσαρού, Charles Dumont, Mike Chapman κλπ.). Ακούστηκαν ακόμη μελωδίες που έγιναν γνωστές μέσα από κινηματογραφικές ταινίες όπως τα Serpico του Μίκη Θεοδωράκη, Le jour le plus long του Paul Anka και Ποτέ την Κυριακή του Μάνου Χατζιδάκι.

Επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση της Φιλαρμονικής "Καποδίστριας" είναι η συναυλία του Μουσικού της Σώματος το Πρωτοκύριακο 3 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

ΦΩΤΟ@ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ "Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».