Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράση για εφήβους, «ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. – Τίποτα δεν είναι πιο απατηλό από το προφανές» (photos)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
20 Οκτωβρίου 2024 / 23:13
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (19-20 Οκτωβρίου) με ομάδα εφήβων από διάφορα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια ενώ η εμψύχωση έγινε από την  Ευγενία Ζάγουρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή το βιβλίο της βραβευμένης με Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά, Κατερίνας Λαγού, 'ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.  Το Χρονικό ενός Μυστηρίου', εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ, γραμμένο σαν αστυνομικό μυθιστόρημα - περιπέτεια μυστηρίου, που αφορά την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, η AntArts ΑΜΚΕ, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το Μουσείο Καποδίστρια και τις εκδόσεις Ψυχογιός πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο το πρώτο μέρος της δράσης για εφήβους, «ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. – Τίποτα δεν είναι πιο απατηλό από το προφανές» με στόχο να ευαισθητοποιήσει νέους σχετικά με τις συνθήκες δημιουργίας του Ελληνικού κράτους, την αντίληψη της πολιτειακής κατάστασης στην οποία ζούμε και σήμερα, αναλογικά με την υπάρχουσα ιστορική και κοινωνική πραγματικότητα, εκκινώντας από το μεγάλο θέμα της δολοφονίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα (19-20 Οκτωβρίου) με ομάδα εφήβων από διάφορα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της Κέρκυρας .Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε θεατρικό εργαστήρι ,δημιουργικούς περιπάτους και ξεναγήσεις σε επιλεγμένα σημεία - εμβληματικά για τη ζωή και το έργο του Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια.

Θα συνεχιστεί με αντίστοιχες δραστηριότητες στο Ναύπλιο (2-3 Νοεμβρίου) με ομάδα εφήβων  για να καταλήξουν και οι δύο ομάδες, Κέρκυρας και Ναυπλίου σε ένα διαδικτυακό εργαστήριο/debate σχετικά με το μείζον θέμα της δολοφονίας του.

Ο σχεδιασμός της δράσης έχει γίνει από την Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατροπαιδαγωγό και σκηνοθέτιδα. Η εμψύχωση στη Κέρκυρα έγινε από την  Ευγενία Ζάγουρα.

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και την πολύτιμη βοήθεια τους τις συνεργάτιδες και μέλη του γραφείου Κέρκυρας ΠΔΘΕ , Φωτεινή Δημουλή, Γεωργία Αντωνίου και Αθηνά Κεχρη καθώς και την συγγραφέα του εξαιρετικού βιβλίου, Κατερίνα Λαγού και την Μάγια Χαραλαμποπούλου διευθύντρια του Μουσείου Καποδίστρια!!  Η δράση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο του Προγράμματος "Δημιουργική Ελλάδα -Δράσεις για παιδιά και εφήβους από 12 έως 18 ετών», για το έτος 2024. 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.