Κυριακή 14.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εξέλιξη η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Τετράποδα» στους Παξούς

ΕΛΒΙΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ
19 Ιουνίου 2024 / 16:10
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Μέσα από τον χρωστήρα και την χαρακτηριστική γραφή τους οι 14 σύγχρονοι ζωγράφοι, οι τέσσερις Κερκυραίοι, αποδίδουν μορφές και συναισθήματα αγαπημένων τετράποδων ζώων.

ΠΑΞΟΙ. Σε εξέλιξη βρίσκεται  η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Τετράποδα», στην αίθουσα του «Πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού».

Η έκθεση πραγματοποιείται  στα πλαίσια του 38ου Φεστιβάλ Παξών σε συνεργασία της ΑΜΚΕ «Φίλοι των Παξών» με τις εκδόσεις “image” και περιλαμβάνει έργα δεκατεσσάρων  αξιόλογων σύγχρονων καλλιτεχνών τα οποία φιλοξενούνται στο εικαστικό ημερολόγιο-λεύκωμα, για το 2024, των εκδόσεων.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι η Ντίνα Αναστασιάδου, η Ιολάνδα Άνθη-Βαρότση, ο Χρήστος Αντωναρόπουλος, η Έλενα Γκάρστεα (Elena Garstea), η Ειρήνη Κανά, ο Σπύρος Κολυβάς, ο Δημήτρης Κρέτσης, η Τίνα Μάσχα, ο Δημήτρης Μηλιώτης, ο Μίλτος Παντελιάς, η Μαρίνα Στελλάτου, ο Νίκος Στρατάκης, ο Κώστας Τόμπρος, κι ο Γιώργος Φερέτος. Την οργάνωση της έκθεσης έχει η Ελβίρα Μεταλληνού, γραφίστρα, εκδότρια.

Μέσα από τον χρωστήρα και την χαρακτηριστική γραφή τους οι 14 σύγχρονοι ζωγράφοι, οι τέσσερις Κερκυραίοι, αποδίδουν μορφές και συναισθήματα αγαπημένων τετράποδων ζώων.

Η ζωή του ανθρώπου είναι άρρηκτα συνδεμένη με αυτή των ζώων. Η συνύπαρξη τους συνθέτει την ομορφιά μέσα από τη διαφορετικότητα. Μια σχέση που απασχόλησε και καταγράφηκε από επιστήμονες, φιλόσοφους, καλλιτέχνες στο πέρασμα των αιώνων.

Μια σχέση που σε καμία περίπτωση δεν περιγράφεται ως «ρηχή ή επιφανειακή», «αυτό» που έχουν τα ζώα εκπροσωπεί το όραμα για τη ζωή.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια προηγούμενης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας (9/12/2023 – 14/01/2024), μια συνύπαρξη καλλιτεχνικής δημιουργίας αιώνων με σύγχρονους δημιουργούς.

Στην παρούσα έκθεση έχουν προστεθεί και παρουσιάζονται νέα έργα δημιουργών. Ο κάθε καλλιτέχνης εικονίζει τον δικό του “τετράποδο” πρωταγωνιστή για να επισημάνει πολλαπλές όψεις της πληρότητας του. Το σπινθηροβόλο βλέμμα, την τόλμη, την υπομονή, την ευλυγισία, την προσαρμογή στις επίπονες καταστάσεις, κ.α. που εντοπίζονται στα ζώα. Υπάρχουν έργα στα οποία συμπορεύονται τα ζώα με τον άνθρωπο αλλά και τοπία.

Τα τετράποδα ζώα είναι για τον άνθρωπο μια αμίλητη συντροφιά. Ο κατάλογος που θα συνοδεύει την  έκθεση είναι το ημερολόγιο - λεύκωμα των εκδόσεων “image” «2024 τετράποδα».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου 2024 με ώρες επίσκεψης 19:30-22:30 και θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εκθεσιακός Χώρος: Αίθουσα Πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.