Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Corfu art map: Ένας χάρτης για τα μουσεία της Κέρκυρας

Ελβίρα Μεταλληνού
23 Μαρτίου 2018 / 13:15

Κυκλοφορεί στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και αποτελεί μια ενημερωμένη απεικόνιση της πόλης της Κέρκυρας, με όλα τα μουσεία, τα αξιοθέατα και τους χώρους τέχνης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συνέντευξή της που δημοσιεύσαμε πρόσφατα, η Κερκυραία γραφίστρια-εκδότρια Ελβίρα Μεταλληνού (εκδόσεις Image Dgd) προτίμησε να κρατήσει προσωρινώς κρυφά τα μελλοντικά της σχέδια. Ήρθε η ώρα λοιπόν, το πρώτο από αυτά να υλοποιηθεί.
 
Ο Χάρτης Τέχνης Κέρκυρας (Corfu art map) κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή και περιλαμβάνει μια ενημερωμένη απεικόνιση της πόλης της Κέρκυρας, με όλα τα μουσεία, τα αξιοθέατα και τους χώρους που φιλοξενούν έργα τέχνης. Ο χάρτης θα ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες, ενώ στην πίσω πλευρά του αναγράφονται όλες οι προγραμματισμένες εκθέσεις για το εκάστοτε τρίμηνο, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Διανέμεται δωρεάν σε κεντρικά σημεία του νησιού, από τις εκδόσεις Image. «Σκοπός μου είναι να μυήσω όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στη μαγεία της τέχνης», αναφέρει η εκδότρια.
 
Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία και βέβαια έναν χρήσιμο οδηγό για τους επισκέπτες του νησιού. Πολλοί ήταν αυτοί που ίσως έχουν σκεφτεί κάτι ανάλογο, με τη διαφορά ότι η Ελβίρα Μεταλληνού υλοποίησε την ιδέα της, με διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα.