Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαίνια της έκθεσης του Π. Μαυρόπουλου στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
12 Ιουνίου 2024 / 13:57
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η έκθεση τιτλοφορείται «Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων» θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 12/06 στις 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Παναγιώτη Μαυρόπουλου που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Η έκθεση τιτλοφορείται «Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου.

Ώρες επίσκεψης: 09:00- 16:00 από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Ο καλλιτέχνης Π. Μαυρόπουλος έγραψε για τα εγκαίνια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

«ΣΗΜΕΡΑ είναι για εμένα ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ !!!

Απόψε το βραδάκι, με την ΔΡΟΣΙΑ, μετά από πολλά δύσκολα χρόνια "εγκλεισμών" - επιτέλους – ΕΚΘΕΤΩ μια σειρά έργων μου που έγιναν από το 2020 ως σήμερα! (σας περιμένω)

Είναι ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ, για εμένα, ΣΗΜΕΡΑ και για τον λόγο ότι… θα σας συναντήσω, θα σας δείξω τις ζωγραφιές μου και θα συνομιλήσω μαζί σας!

Η Ζωγραφική είναι μια «μοναχική» τέχνη. Ο ζωγράφος περνά ατελείωτες ώρες "δημιουργικής αγωνίας" ζωγραφίζοντας τα έργα του. Στέκει μόνος του, μέσα σε ένα άδειο δωμάτιο - απέναντί στο καμβά του και "παλεύει" να μορφοποιήσει τις ιδέες του. …και ΜΟΝΟ την ημέρα των Εγκαινίων μιας Έκθεσής του - θα βρεθεί επιτέλους "απέναντι" στους Φιλότεχνους, παρουσιάζοντας τους τα δημιουργήματά του! ...και ΣΗΜΕΡΑ, αυτή την ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ, ξεκινά και πάλι για τον ζωγράφο μία άλλη μορφή "αγωνίας"... - Θα γίνουν κατανοητά και αποδεχτά τα έργα του από το κοινό...???

- Ίδωμεν!

foto έργου μου - "Ο Αλκίνοος μου, στη Γαρίτσα"! ...έτσι για να "δροσιστούμε" και εμείς εικαστικά! (Ps Mavro / Stavriotis.Ακρυλικά και σκόνες σε μουσαμά. Μέρος τρίπτυχου έργου).

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Ιουνίου, στις 20:00, σας περιμένω στα εγκαίνιά της έκθεσης μου, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη! Ας βρεθούμε εκεί - όπως είστε – ακόμα και αν γυρνάτε, με το μπανιερό σας, από την θάλασσα! (…Θα έχουμε και αιρκοντίσιον!!!)»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.