Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

"Τετράποδα 24": Έκθεση ζωγραφικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
21 Δεκεμβρίου 2023 / 18:03

Στην έκθεση παρουσιάζονται 19 από τα 39 έργα που φιλοξενούνται στο εικαστικό ημερολόγιο- λεύκωμα. Τα έργα 14 συγχρόνων καλλιτεχνών με διαφορετική τεχνική, ύφος και άποψη, παρουσιάζονται όπως τα καλεί ο χώρος και συνυπάρχουν στους χώρους του μουσείου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΛΒΙΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ). Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής με τίτλος «τετράποδα24» που οργάνωσαν οι εκδόσεις “image” με έργα 14 αξιόλογων σύγχρονων καλλιτεχνών τα έργα των οποίων φιλοξενούνται στο εικαστικό ημερολόγιο-λεύκωμα των εκδόσεων.

Το ημερολόγιο του 2024 είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στα 4ποδα ζώα, στην αμίλητη συντροφιά που πολλές φορές θες να έχεις γύρω σου.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας μέχρι 14 Ιανουαρίου 2024 τις ώρες επίσκεψης του Μουσείου (Τετάρτη – Κυριακή 08:30 – 15:30). Η συνύπαρξη καλλιτεχνικής δημιουργίας αιώνων, με σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς. Η ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπου και η σχέση του με τα ζώα ανά τους αιώνες. Μια σχέση που σε καμία περίπτωση δεν περιγράφεται ως “ρηχή ή επιφανειακή” αλλά, ίσως να πρόκειται για μία ενδοσκόπηση του εαυτού μας, “αυτό” που έχουν τα ζώα και συμπορεύεται με την προσωπικότητα μας ή εκπροσωπεί το όραμα μας στη ζωή.

Η πίστη, η ενσυναίσθηση, είναι αυτό που μοιραζόμαστε μαζί τους ή οι υπερφυσικές δυνάμεις που ίσως πιστεύουμε ότι έχουν, αντικρίζοντας τον κόσμο. Σπινθηροβόλο βλέμμα, τόλμη, υπομονή, ευλυγισία, προσαρμογή στις επίπονες καταστάσεις, απαξίωση ακόμη και “άκουσμα, χώρο και χρόνο” όταν τους μιλάμε και μοιραζόμαστε-αρετές που οι άνθρωποι δεν κατέχουμε ή υποσυνείδητα φθονούμε που τις στερούμαστε. Αυτά εντοπίζουμε στα ζώα. Στοιχεία που μας ολοκληρώνουν ως προσωπικότητες, καθώς τα ζώα είναι οντότητες, ανεξάρτητοι ή εξαρτώμενοι από εμάς χαρακτήρες και όχι αποκλειστικά “φύλακες” μας. Προασπίζονται και εκπροσωπούν αξίες εκεί που εμείς, αδυνατούμε...

Μέσα από τον χρωστήρα και την χαρακτηριστική γραφή τους οι 14 σύγχρονοι ζωγράφοι, οι τέσσερις Κερκυραίοι, αποδίδουν μορφές και συναισθήματα αγαπημένων τετράποδων ζώων.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Ντίνα Αναστασιάδου, Ιολάνδα Άνθη-Βαρότση, Χρήστος Αντωναρόπουλος, Έλενα Γκάρστεα (Elena Garstea), Ειρήνη Κανά, Σπύρος Κολυβάς, Δημήτρης Κρέτσης,Τίνα Μάσχα, Δημήτρης Μηλιώτης, Μίλτος Παντελιάς, Μαρίνα Στελλάτου,Νίκος Στρατάκης, Κώστας Τόμπρος, Γιώργος Φερέτος

Στην έκθεση παρουσιάζονται 19 από τα 39 έργα που φιλοξενούνται στο εικαστικό ημερολόγιο- λεύκωμα. Τα έργα 14 συγχρόνων καλλιτεχνών με διαφορετική τεχνική, ύφος και άποψη, παρουσιάζονται όπως τα καλεί ο χώρος και συνυπάρχουν στους χώρους του μουσείου.

Ευχαριστώ Θερμά την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Κέρκυρας κα Τένια Ρηγάκου για την ευγενική υποστήριξη και τη φιλοξενία της έκθεσης στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού για το «αγκάλιασμα» όλες τις ημέρες που φιλοξενείται η έκθεση.

… «Ο άνθρωπος είναι μέρος ενός συνόλου που ονομάζουμε "σύμπαν". Είναι καθήκον μας να ανοίξουμε τον κύκλο της αγάπης και ν' αγκαλιάσουμε όλα τα πλάσματα και όλη την ομορφιά του κόσμου». Αϊνστάιν.

Για τις εκδόσεις image

Ελβίρα Μεταλληνού

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ντίνα Αναστασιάδου

Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 1986. Από το 1986 - 1992 διδάχθηκε ιαπωνικά, καλλιγραφία και ζωγραφική (sumi-e) δίπλα στον ιστορικό και καλλιγράφο Mitsuo Takaoki και ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Το 2014 έλαβε το μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο Rabindra Bharati στην Καλκούτα της Ινδίας. Το 2021 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας. Είναι Πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου. Έχει πραγματοποιήσει περίπου είκοσι ατομικές εικαστικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ιαπωνία και Ινδία και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από τριάντα ομαδικές στις προαναφερθείσες χώρες.

Ιολάνδα Άνθη-Βαρότση

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας από όπου αποφοίτησε με άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε στη Βενετία στην Università Internazionale dell’ Arte,από όπου απέκτησε δίπλωμα στη συντήρηση λίθινων υλικών και νωπογραφιών. Το 2002 αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών-Κλάδος Διακοσμητικής του Μπάρι. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στα πολιτισμικά αγαθά, το σχέδιο, τη γραφιστική, τη χαρακτική και τη διδακτική. Είναι διορισμενη Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και Ιστορίας της Τέχνης στο Μπάρι της Ιταλίας. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Χρήστος Αντωναρόπουλος

Γεννήθηκε το 1958 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και ζεί στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ), (1980-1985) και Σκηνογραφία στην ΑΣΚΤ (1983-1985). Το 1985 πήρε το πτυχίο του με άριστα στην ζωγραφική και στην σκηνογραφία και υποτροφίες στην ζωγραφική και σκηνογραφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το 1988 ακολούθησε η μεταπτυχιακή υποτροφία ζωγραφικής ΙΚΥ (1988-1991). Από το 1990 - 1999 ήταν καθηγητής ελεύθερου σχεδίου και χρώματος. Έχει τιμητική διάκριση από την Αμερικανοϊταλική Ακαδημία Καλών Τεχνών, συμμετείχε στην Biennal of Sharjah το 2000 (‘Α Βραβείο η Ελληνική Συμμετοχή). Έχει στο ενεργητικό του 21 ατομικές και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έλενα Γκάρστεα (Elena Garstea)

Γεννήθηκε το 1961 στο Κισινάου (Kishinau) της Δημοκρατίας της Μολδαβίας. Από το 1977-1981 σπούδασε στο Art College, Κισινάου, Μολδαβία. Και από το 1981-1987 στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, Τμήμα Γραφικών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης, Ρωσία. Το 1995 - 1996 εξειδικεύτηκε και συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης στην τεχνική της Λιθογραφίας. Τα έτη 1987-1990,1994-1999 ήταν Καθηγήτρια στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μολδαβίας, στο Τμήμα Γραφικών Τεχνών, Κισινάου (Λιθογραφία, λινόλαιο, σχέδιο, σύνθεση), 2008 - 2015 καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο «Ι. Creanga», τμήμα «Fine Art and Design». Από το 1999-2006 ήταν διευθύντρια του Εργαστηρίου Λιθογραφίας της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών της Μολδαβίας. Από το 2006 - 2009 εργάστηκε ως γραφίστρια στον Εκδοτικό Οίκο «ARC», Κισινάου. Είναι μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών ΙΑΑ (International Association of Artists) της UNESCO, μέλος της Ένωσης «Καλλιτεχνών της Ευρώπης», Διεθνής Ένωση, GUSP (Παγκόσμια Επιστημονική Ενότητα για την Ειρήνη) Δίπλωμα Maestro της Τέχνης. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) Εικαστικός (Χαράκτρια – Ζωγράφος). Από το 1987 συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις, διαγωνισμούς ex libris στη Μολδαβία, Πολωνία, Τσεχία, Γαλλία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα και αλλού. Το 2007 κέρδισε βραβείο, στο διαγωνισμό έκθεσης Saloanele Moldove, βραβείο από το Δήμο Μπακάου, Ρουμανία, 2013 Μπιενάλε γραφικής τέχνης (ειδικό δίπλωμα) Μολδαβία. Υπήρξε διοργανωτής Διεθνών Συμποσίων όπως: Διεθνές Συμπόσιο Λιθογραφίας 1999, Μολδαβία: 2007 Καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Συμποσίου Τέχνης «SUMMART», Κισινάου, Μολδαβία, 2008 Διοργανωτής της Ομαδικής Έκθεσης Γυναικών Καλλιτεχνών Μολδαβία - Πολωνία, 2020 Επιμελητής της Έκθεσης «Illusion», 9 Καλλιτέχνες από την Ελλάδα στο έργο: Paper No Limit, Πολωνία. Έχει στο ενεργητικό της 15 Ατομικές εκθέσεις: σε Γερμανία, Τουρκία, Φινλανδία, Μολδαβία, Ουκρανία, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λουτράκι, 2014 Φεστιβάλ Κορώνης, Αθήνα (Ελλάδα). Από το 2015 κατοικεί στην Ελλάδα.

Ειρήνη Κανά

Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε ζωγραφική με τον Π. Τέτση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το1990. Έχει πραγματοποιήσει 21 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και περισσότερες από 200 ομαδικές, σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Αυστραλία και Κίνα. Διακρίθηκε στους πανελλήνιους διαγωνισμούς του Εικαστικού Επιμελητηρίου το 1998, της BOSCH 1993, και έλαβε το Βραβείο των Δέκα «Γραμμάτων και Τεχνών» το 2006. Ο Δήμος Αθηναίων της διοργάνωσε τιμητική έκθεση το 2003 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Πιλοποιείο). Έργα της υπάρχουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, στη Βουλή των Ελλήνων, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Μουσείο Γουλανδρή στην Άνδρο, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, στο Μουσείο Ύδρας, στην Εθνική Τράπεζα και στην Eurobank, στον ΟΠΑΠ, στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, στην Interamerican και άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σπύρος Κολυβάς

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας κοντά στον αείμνηστο Νίκο Ζερβό. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στο Α’ εργαστήριο ζωγραφικής, με δασκάλους τους Δ. Μυταρά, Ζ. Αρβανίτη, Α. Αντωνόπουλο όπου διακρίθηκε για την ακαδημαϊκή του επίδοση με υποτροφία και βραβείο ΙΚΥ. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολήςτου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει MSc στην Εκπαίδευση. Υποψήφιος διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δημήτρης Κρέτσης

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1972. Σπούδασε το 1992 γραφικές τέχνες στο ΤΕΙ Αθηνών. Το 1996 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών όπου φοίτησε στα εργαστήρια ζωγραφικής Ρ. Παπασπύρου, Π. Χαραλάμπους, Δ. Σακελλίωνα, Δ. Μυταρά και Ζαχ. Αρβανίτη. Το 2004 παρακολούθησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Μαδρίτης μαθήματα Σχεδίου, Ανατομίας και Νωπογραφίας. Το 2011 διακρίθηκε στο διαγωνισμό της Α.Σ.Κ.Τ. και του Υ.Π.Ε.Κ.Α. με θέμα «Εικαστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο αστικό χώρο, με ζωγραφική επί των τυφλών όψεων κτηρίων της Αθήνας» παίρνοντας ενεργό μέρος στην υλοποίηση των έργων. Έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τοιχογραφίες και έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τίνα Μάσχα

Γεννήθηκε στην Χίο. Σπούδασε Ζωγραφική & Αγιογραφία με ειδικότητα στην Τεχνική της Εγκαυστικής στο εργαστήρι του Αντώνη Πολιτάκη. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ. Εικαστική ανάλυση στη Σχολή Βελουδάκη και συνεχίζει με σπουδές στην Σκηνογραφία - Ενδυματολογία στα Εργαστήρια του Covent Garden στο Λονδίνο. Ταυτόχρονα με τις σπουδές της δραστηριοποιείτε με: Τη διδασκαλία της τέχνης των εικαστικών σε παιδιά στα προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού & των Δήμων. Αργότερα ξεκινά την αγιογράφηση Ναών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό καθώς και φορητών εικόνων. Έχει αγιογραφήσει μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Άκρα της Γκάνα. καθώς επίσης και μέρος του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου & Ελένης στο Λαγονήσι. Τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στα Καλύβια Θορικού, το παρεκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στη Σαρωνίδα κ.λ.π. Υπήρξε παραγωγός της Ραδιοφωνικής Εικαστικής εκπομπής «Ήχος των Χρωμάτων». Είχε συνεργασία με τον έντυπο τύπο σε σχέση με την εικαστική τέχνη. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε περισσότερες από 25 ατομικές. Έργα της βρίσκονται σε Δημόσιους χώρους & ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

Δημήτρης Μηλιώτης

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής με τον Νίκο Ζερβό και στη συνέχεια στην Αθήνα δίπλα στον Θεόδωρο Πάντο. Αφού αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σπούδασε Χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (Α.Σ.Κ.Τ.) με δασκάλους τους Γιώργο Μήλιο, Βίκυ Τσαλαματά και Μιχάλη Αρφαρά, Γραφικές Τέχνες και στοιχεία Τυπογραφίας με τη Λεώνη Βιδάλη. Επίσης, Διδακτική της Τέχνης με την Τιτίκα Σάλλα και Διδακτική της Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Ιωαννίδη.Έργα του βρίσκονται στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, στην ιδιωτική συλλογή του Χρήστου Μοσχανδρέου, στην AlphaBank, στη Γενική Τράπεζα της Ελλάδος και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.

Μίλτος Παντελιάς

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε χαρακτική και λιθογραφία στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts και στην συνέχεια Art Plastiques στο Πανεπιστήμιο Paris VIII στο Παρίσι. Από το 1978 έχει πραγματοποιήσει 32 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του συμπεριλαμβάνονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Νάξο

Μαρίνα Στελλάτου

Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1975. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Σπούδασε ζωγραφική με καθηγητές τους Ι. Βαλαβανίδη και Μ. Μανουσάκη και αποφοίτησε το 2006 με βαθμό άριστα (27). Υποτροφία Erasmus για το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 στην Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών όπου και αποφοίτησε με άριστα. Παρακολούθησε επίσης τα εργαστήρια Σκηνογραφίας με καθηγητή τον Γ. Ζιάκα και Αγιογραφίας με καθηγητή τον Π. Σάμιο. Απόφοιτος Θεολογικής Σχολής, Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το διάστημα 2007-2014 εργάστηκε στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης, ενώ από το καλοκαίρι του 2014 ζει και εργάζεται στην Κεφαλονιά, όπου διατηρεί το Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους «Αποτυπώματα». Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις.

Νίκος Στρατάκης

Ο Νίκος Στρατάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Γιάννη Μόραλη και Δημήτρη Μυταρά στη ζωγραφική και τον Βασίλη Βασιλειάδη στην σκηνογραφία. Όντας ακόμα φοιτητής εργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου και σκηνογράφος στον κινηματογράφο σε ελληνικές και ξένες παραγωγές. Μετά το πέρας των σπουδών του ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη ζωγραφική, την οποία και ασκεί επαγγελματικά. Έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές ιδιωτών, μουσείων και υπουργείων στην Ελλάδα καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στο εξωτερικό. Tα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.

Κώστας Τόμπρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας με καθηγητή τον Σπύρο Αλαμάνο και στην συνέχεια με τον Γιάννη (Τζίνο) Δημητράτο. Το 1994 παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και χρώματος στο φροντιστήριο του Νίκου Στέφου και από το 1995 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, ζωγραφική και κατασκευές με καθηγήτρια την Ρ. Παπασπύρου, χαρακτική με καθηγητές τον Β. Καζάκο και Γ. Μήλιο αλλά και διδακτική της τέχνης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του [Erasmus] φοίτησε στη βασιλική Ακαδημία της Πράγας [VSUP] με καθηγήτρια την Μadela Μatassova. Το 2001 αποφοίτησε με άριστα και από τότε ζεί και εργάζεται στην Κέρκυρα.

Γιώργος Φερέτος

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1973. Αποφοίτησε, με άριστα, από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ), όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή τον Α. Χρηστάκη και ως μάθημα επιλογής, γλυπτική με καθηγητή τον Ν. Τρανό. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις 2009: «Ανεμογενήτοπία», Εkfrasi-Yianna Grammatopoulou Art Gallery, 2010: Παρουσίαση στο χώρο της Art-Act, Χρήστος Θεοφίλης, 2015: «Αναμονή», Gallery«αγκάθι-κartάλος», 2023 «ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΖΩΟΥ», artshot. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

ΦΩΤΟ@ΕΛΒΙΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ