Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαμηλώνει τους τόνους ο αρχιμουσικός της «Καποδίστριας» Μιχ. Μιχαλόπουλος

Μιχάλης Μιχαλόπουλος
24 Αυγούστου 2023 / 16:08

Στον απόηχο της ρήξης των σχέσεων με την Φ.Ε. Μάντζαρος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να αμβλύνει τις αντιθέσεις επιχειρεί ο αρχιμουσικός της Καποδίστριας Μιχάλης Μιχαλόπουλος, μετά τη ρήξη των σχέσεων με τη φιλαρμονική Μάντζαρος.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη μέρα που οι δύο ιστορικές φιλαρμονικές της πόλης της Κέρκυρας, οδηγήθηκαν σε διακοπή των εθιμοτυπικών τους σχέσεων. 

Υπενθυμίζεται πως αιτία για τη ρήξη των σχέσων μεταξύ των δύο φιλαρμονικών είχε σταθεί μια ανάρτηση του αρχιμουσικού της Καποδίστριας στην οποία αμφισβήτησε ανοιχτά την αυθεντικότητα μιας μάρτσιας τριομφάλε, σύνθεσης του αείμνηστου αρχιμουσικού της Φ.Ε. Μάντζαρος, Σωτήρη Κρητικού.

Η ανάρτηση δεν πέρασε απαρατήρητη από στελέχη και μουσικούς της Μάντζαρος, το Δ.Σ. της οποίας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του με μια επιστολή προς την Καποδίστριας. Στη συγκεκριμένη επιστολή ο πρόεδρος της Φ.Ε.Μ, Ιωάννης Τριβυζάς ενημέρωνε πως η Μάντζαρος διακόπτει κάθε εθιμοτυπική σχέση με την Φιλαρμονική Καποδίστριας για όσο διάστημα ο κ. Μιχαλόπουλος παραμένει στη θέση του αρχιμουσικού.

Στον απόηχο όλης αυτής της κατάστασης, ο αρχιμουσικός της Καποδίστριας τοποθετήθηκε ξανά μέσα από τα social media εκφράζοντας το σεβασμό του προς το πρόσωπο του Σωτήρη Κρητικού, τη Φ.Ε. Μάντζαρος καθώς και την άποψη ότι το ζήτημα προέκυψε «από το πουθενά».

«Θλίψη μου προκάλεσε το γεγονός της δημιουργίας θέματος εκ του μη  όντως σχετικά με την Mαρτσια Τριονφαλε. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά και κατά την επί πολλά χρόνια διαδρομή μου στην μουσική, αντιλαμβάνονται ότι δε θα ήταν ποτέ δυνατόν να τολμήσω να αμφισβητήσω το μέγεθος της αξίας του μεγάλου μαέστρου Σωτήρη Κρητικού και βεβαίως της Φ.Ε. Μάντζαρος, όπως και οποιουδήποτε έχει προσφέρει και έχει συμβάλει στην μουσική παιδεία του τόπου μας» έγραψε ο κ. Μιχαλόπουλος.

«Η απόδοση σε μένα οποιασδήποτε σκοπιμότητας σχετικά με το θέμα που προέκυψε είναι εντελώς άδικη και βεβαίως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού η σχετική μου ανάρτηση δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να θίξει οποιονδήποτε, ούτε βεβαίως και έθιξε στην πραγματικότητα.

Η δημιουργία  εντυπώσεων για το θέμα αυτό δεν αφορά τη δική μου συμπεριφορά, ο οποίος σταθερά εμμένω στην άποψή μου ότι οφείλεται ο απαραίτητος σεβασμός σε όλους τους Μουσικούς Δημιουργούς και βεβαίως , στα Μουσικά Σύνολα που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στον Πολιτισμό μας».

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΥΛΙΩΤΗΣ